Tudorel Toader a anunțat luni dimineață că în cursul zilei de astăzi va trimite propunerea pentru DIICOT la CSM.

„Voi trimite propunerea către CSM. Astăzi analizăm împreună cu secretarii de stat și vom decide”, a spus Tudorel Toader, la sediul MJ.

SECRETELE DNA. Cum i-a fost FABRICAT un DOSAR șefului DIICOT, Daniel Horodniceanu

Procurorii Daniel Horodniceanu, actualul șef al DIICOT, şi Felix Bănilă îndeplinesc condiţiile pentru a candida la funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, urmând să susţină interviurile pe 11 mai, a anunțat Ministerul Justiției.

 

RĂZBOI între DIICOT și DNA? HORODNICEANU ia în calcul toate SCENARIILE. PROCURORUL, ironic la adresa lui KOVESI

Candidaţii declaraţi admişi cu privire la îndeplinirea condiţiilor legale de participare la selecţie vor susţine un interviu în data de 11 mai 2018, ora 10.00, la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti. Daniel-Constantin Horodniceanu, actualul procuror-şef al DIICOT, şi Oliver-Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, sunt singurii candidaţi care s-au înscris pentru funcţia scoasă la concurs.

Procurorii au putut depune cereri de înscriere până la data de 7 mai inclusiv, la Direcţia resurse umane din cadrul Ministerului Justiţiei. Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.