Evenimentul Zilei > Politica > Tismăneanu îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea: ”E COPILUL DIN FLORI al lui Ceaușescu! E UN EVEREST al NESIMȚIRII UMANE!”
Tismăneanu îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea: ”E COPILUL DIN FLORI al lui Ceaușescu! E UN EVEREST al NESIMȚIRII UMANE!”

Tismăneanu îl DESFIINȚEAZĂ pe Dragnea: ”E COPILUL DIN FLORI al lui Ceaușescu! E UN EVEREST al NESIMȚIRII UMANE!”

Politologul Vladimir Tismăneanu declanșează (pe Facebook) un atac nimicitor la adresa lui Liviu Dragnea pe care-l consideră ”copilul din flori al lui Nicolae Ceaușescu cu Lina Ciobanu, botezat în secret de Ion Iliescu”. Potrivit lui Tismăneanu, Dragnea este ”nesățios, cupid, mojic, poltron, canalie, demagog cât incape și chiar mai mult, analfabet moral și chintesențial abject”.

EvZ vă prezintă acuzațiile lui Tismăneanu.

”Cine este Liviu Dragnea? Este Omul Nou paradigmatic, copilul din flori al lui Nicolae Ceaușescu cu Lina Ciobanu, botezat in secret de Ion Iliescu. Este Lică Sămădăul multilateral dezvoltat. Umil și slugarnic cu cei de deasupra lui, infect, sadic și abuziv cu cei pe care ii are in subordine. Nesățios, cupid, mojic, poltron, canalie, demagog cât incape și chiar mai mult, analfabet moral, chintesențial abject. Știe perfect cum să mulgă sistemul, se descurcă in orice situație, e dat in spirt. Nu vine din Caragiale, ci din Slavici plus Baranga! Spre a relua o formulare a lui Petre Pandrea, avem de-a face cu "un Everest al nesimțirii umane"! Adaug eu, și al răutății… (…)

Răul din România

Minima moralia: In România de azi, Răul nu este anonim. Nu este un nor plumburiu care plutește misterios pe cer. Este identificabil cu doua entităti politice, PSD și ALDE, și cu doi ipochimeni penali, maleficul plutonier Dragnea și nerușinatul caporal Tăriceanu. Acest toxic binom trebuie făcut să se ducă pe pustii. The sooner, the better!”, scrie Vladimir Tismăneanu.