Sezonul de toamnă este deseori asociat cu gripe și virozel. Un anumit tip de carne introdus în alimentație te poate însă ține departe de astfel de probleme de sănătate. Totul datorită conținutului bogat de acizi grași, vitamine și antioxidanți al acestui aliment.
Sezonul virozelor abia acum începe, iar valul de îmbolnăviri lovește în fiecare an cu precădere, toamna. Pentru a face față sezonului rece, atât adulții cat și cinci trebuie să aibă o imunitate puternică. În acest sens, nu este necesară doar o cură cu vitamine sau medicamente de întărire a sistemului imunitar. Pentru a avea o imunitate de fier, alimentația joacă un rol extrem de important. Unul dintre alimentele care ar trebui inclus în dieta alimentară mai acest în această perioadă este carnea de pește.
Carnea de pește, ideală pentru o imunitate puternică
Până de pește are un conținut bogat de Omega 3, antioxidanți și acizi grași. Totuși, dintre sortimentele de carne de pește pe care le regăsim în magazine specializate atrag atenția asupra anumitor tipuri. Conform medicilor, carnea care provine de la peștii care trăiesc în mările nordice este cea mai indicată pentru imunitate.
Carnea de pește provenit din mările nordice conține inclusiv vitamina D, importantă pentru imunitate. În plus, acest aliment conține și numeroase tipuri de proteine extrem de importante în organismul uman.
"Toate acestea au un efect benefic asupra sistemului imunitar. În plus, cu cât peștele este mai mic, cu atât acumulează mai puține toxine, care în cantități mari pot fi dăunătoare organismului nostru”, explică dr. Tsapkina.
Pentru o imunitate crescută vitamina de joacă un rol esențial. Prezența acesteia un organism aduce un aport uriași în absorția de calciu și fosfor.
Vitamina de este prezentă în carnea de hering macrou precum și cea de somon sau ton.
Sardinele sunt de asemenea ideale de consumat pentru un aport al acestei vitamine în organism.
"Menținerea nivelului necesar de vitamine este, desigur, importantă și necesară, dar nu trebuie să te lași prea luat. Organizația Mondială a Sănătății avertizează asupra pericolelor consumului excesiv de vitamine. Este necesar să se realizeze o dietă echilibrată care să includă diverse surse de energie și vitamine”, explică medicul endocrinolog Tatiana Bocharov.
Fructele, legumele și ouăle, nelipsite din dieta alimentară în sezonul rece
Un conținut bogat de vitamina D îl are și gălbenușul de ou. Totodată fructele, legumele, dar și carnea de curcan sau vită sunt la fel de recomandate consumul în sezonul rece. Pentru o imunitate crescută însă și mișcarea are un rol esențial.