Cele mai sănătoase tipuri de pește. Evitați sortimentele care conțin mult mercur

Sursă: Zheng Bin | Dreamstime.com

Toți știm că peștele este sănătos, bogat în proteine, deosebit de important datorită acizilor grași omega-3, care sunt grăsimi esențiale pe care organismul nostru nu le produce singur. Acizii grași omega-3 joacă un rol esențial în sănătatea creierului și a inimii. S-a demonstrat că acizii omega-3 diminuează inflamația și reduc riscul de boli de inimă. De asemenea, sunt importanți pentru dezvoltarea prenatală a bebelușilor. Iată, însă, care sunt cele mai potrivite tipuri de pește pe care îl putem consuma!

Asociația Americană a Inimii (AHA) recomandă consumul de pește de cel puțin 2 ori pe săptămână, în special pește gras, precum somonul, păstrăvul de lac, sardinele și tonul albacore, care este bogat în omega-3.

Cu toate acestea, există unele riscuri asociate cu consumul de pește în mod regulat. Contaminanți precum mercurul și bifenilii policlorurați (PCB) ajung în apele subterane, lacuri și oceane din deșeurile noastre menajere și industriale, iar apoi în peștii care trăiesc acolo.

Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) și FDA au emis mai multe orientări pentru femeile de vârstă fertilă, femeile însărcinate și care alăptează și pentru copii. Potrivit EPA și FDA, aceste grupuri sociale trebuie să evite peștele cu niveluri mai ridicate de contaminare cu mercur, după cum urmează:

  • rechin,
  • pește spadă,
  • macrou,
  • pește țiglă.

Peste zece tipuri de pește pe care trebuie să le consumi

Următorii 12 pești au ajuns pe lista noastră cu „cei mai buni pești” nu numai pentru că au profiluri nutriționale și de siguranță excelente, ci și pentru că sunt ecologici - fiind capturați sau crescuți în mod responsabil și nefiind pescuiți excesiv.

1. Somonul din Alaska

Există o dezbatere dacă somonul sălbatic sau somonul de crescătorie este cea mai bună opțiune pentru consumatori.

Somonul de crescătorie este semnificativ mai ieftin decât alte tipuri de pește, dar poate conține mai puține omega-3 și mai puține vitamine și minerale.

Somonul este o opțiune excelentă pentru dieta dumneavoastră în general, dar dacă bugetul vă permite, optați pentru varietatea sălbatică. Încercați această rețetă de somon la grătar cu o glazură dulce-acrișoară pentru un antreu ușor de preparat.

2. Cod

Acest pește alb fulgurant este o sursă excelentă de fosfor, niacină și vitamina B-12. O porție gătită de 3 uncii conține între 15 și 20 de grame de proteine.

Încercați un sos piccata peste cod.

3. Hering

Un pește gras asemănător cu sardinele, heringul este deosebit de bun afumat. Peștele afumat este însă plin de sodiu, așa că trebuie consumat cu moderație.

4. Mahi-mahi

Un pește tropical ferm, mahi-mahi poate rezista la aproape orice preparat. Pentru că mai este numit și pește delfin, este uneori confundat cu mamiferul delfin. Dar nu vă faceți griji, sunt complet diferiți.

5. Macrou

Spre deosebire de peștele alb mai slab, macroul este un pește gras, bogat în grăsimi sănătoase. Macroul este un pește cu conținut ridicat de mercur, așa că optați pentru alegerile de macrou cu mai puțin mercur din Atlantic sau o porție de macrou mai mică.

6. Biban de mare

Un alt pește alb, bibanul are o textură medie și poate proveni din ocean sau din apă dulce. Din cauza gustului său blând, o pane panko aromată merge bine cu el, ca în această rețetă.

7. Păstrăvul curcubeu

Păstrăvul curcubeu de crescătorie este de fapt o opțiune mai sigură decât cel sălbatic, deoarece este crescut protejat de contaminanți. Și, potrivit Monterey Bay Aquarium Seafood Watch, este unul dintre cele mai bune tipuri de pește pe care îl puteți consuma în ceea ce privește impactul asupra mediului.

8. Sardine

De asemenea un pește gras, sardinele sunt bogate în multe vitamine. Versiunea în conservă este ușor de găsit și este de fapt mai hrănitoare, deoarece consumi întregul pește, inclusiv oasele și pielea -nu-ți face griji, sunt destul de mult dizolvate.

9. Biban dungat

Fie că este de crescătorie sau sălbatic, bibanul dungat este un alt pește sustenabil. Are o textură fermă, dar fulgurantă și este plin de aromă.

10. Ton

Fie că este proaspăt sau conservat, tonul este un favorit al multor consumatori. Atunci când alegeți tonul proaspăt, alegeți o bucată care este lucioasă și care miroase proaspăt a ocean.

De asemenea, este ușor de preparat - tot ce este nevoie e o prăjire rapidă la flacără mare.

Se recomandă ca oamenii să limiteze tonul cu aripioare galbene, tonul albacora și tonul ahi din cauza conținutului ridicat de mercur.

11. Pollock sălbatic din Alaska

Pollockul din Alaska este întotdeauna capturat în stare sălbatică în nordul Oceanului Pacific. Datorită aromei sale blânde și a texturii ușoare, este peștele cel mai des folosit pentru bastonașe de pește și alte produse din pește înăbușit.