Județul Timiș și Timișoara se găsesc în scenariul roșu COVID-19. Șeful Secției Infecțioase 2 a Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara dr. Virgil Musta, a explicat că situația neplăcută la nivel județean se menține pentru că în ”foarte multe cazuri nu se respectă regulile de protecție.
Şeful Secţiei Infecţioase 2 de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, dr. Virgil Musta, a explicat, joi, că scenariul roşu COVID în care se află doar judeţul Timiş şi Timişoara nu se datorează numărului mai mare de testări raportat la celelalte judeţe, ci faptului că sunt "foarte multe cazuri pentru că nu se respectă regulile de protecţie", relatează Agerpres .
Dr. Virgil Musta:”Suntem în zona roșie pentru că avem foarte multe cazuri”
"Suntem în zona roşie pentru că avem foarte multe cazuri. Sunt aşa-zise scuze că noi testăm mai mult decât celelalte judeţe. Este adevărat, noi testăm mult şi avem dovada că există aceste cazuri, dar avem foarte multe cazuri pentru că nu se respectă regulile. Consecinţa este faptul că la ora actuală spitalul este plin, nu mai avem locuri, spitalele-suport COVID au şi ele probleme şi presiunea asupra sistemului de sănătate a redevenit foarte mare, asemănătoare perioadei de final al lunii noiembrie şi începutului de decembrie", a declarat dr. Virgil Musta.
Dr. Virgil Musta a mai susținut că încă de la începutul pandemiei medicii de la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara au considerat că nu spitalul este soluţia, ci comunitatea. În apropierea celui de-al treilea val pandemic, trebuie respectate şi mai strict măsurile deja cunoscute ( purtarea măştii de protecţie, distanţarea fizică şi igiena mâinilor, pe lângă vaccinare).
Dr. Virgil Musta afirmă că există riscul de a intra în cel de-al treilea val al pandemiei
"Acum avem două soluţii de a preveni, pentru că există riscul de a intra în cel de-al treilea val al pandemiei, deoarece noua tulpină englezească B117 foarte probabil este şi în comunitatea noastră. Ca să luptăm împotriva ei, resursele spitalelor de pretutindeni sunt limitate. Numărul mare de pacienţi duce şi la un număr mai mare de forme severe de boală şi de decese. Trebuie să ne vaccinăm cât se poate de repede, fiind cea mai viabilă soluţie de prevenire a bolii, şi trebuie să respectăm cele trei reguli: purtarea corectă a măştii, distanţarea fizică şi spălarea pe mâini", a mai afirmat dr. Virgil Musta.