TikTok, măsuri drastice contra unora dintre utilizatori. Vor fi noi etichete speciale

TikTok, măsuri drastice contra unora dintre utilizatori. Vor fi noi etichete speciale Sursa: Arhiva EVZ

TikTok a declarat că schimbările majore implementate înainte de Ziua Pământului, au rolul de a contribui la credibilitatea discuțiilor cu privire la  schimbările climatice și la reducerea dezinformării dăunătoare. Măsurile sunt drastice pentru utilizatorii care nu respectă noua politică a platformei chinezești.

TikTok urmează să să elimine videoclipurile care neagă existența schimbărilor climatice. Populara aplicație video a spus că își actualizează politica de dezinformare pentru a viza orice conținut care „subminează consensul științific bine stabilit” despre încălzirea globală, și va direcționa utilizatorii către „informații autorizate”.

TikTok trece la măsuri drastice pentru cei care neagă existența schimbărilor climatice

Așadar, TikTok începe să şteargă filmările care conţin dezinformări cu privire la schimbările climatice, după modificiarea recentă a regulamentului de utilizare, prin adăugarea unor clauze legate strict de acest subiect.

Mai exact, aplicația TikTok a adus modificări regulamentului de utilizare a platformei sociale, care include acum clauze prin care sunt interzise dezinformările legate de schimbările climatice. Acele modificări au intrat acum în vigoare, iar reţeaua chineză a început să le pună în aplicare şi să şteargă filmările care contrazic datele ştiinţifice, filmări care se regăsesc din belşug în cadrul platformei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania introduce, de asemenea, noi funcții de căutare pentru a direcționa pe oricine care caută conținut climatic către „informații autorizate”, obținute în parteneriat cu ONU.

Cum arată etichetele care vor cataloga oamenii

Conform unui raport, pe TikTok circulă o cantitate mare de dezinformări de diverse subiecte, printre care se numără şi schimbările climatice. Acum, platforma nu va mai găzdui conţinutul care „subminează consensul ştiinţific bine stabilit” pe tema schimbărilor climatice.

TikTok a mai spus că elimină conținutul privind tulburările de alimentație după ce cercetările au descoperit că vizionările unor astfel de videoclipuri au crescut.

Cu aceeaşi ocazie, TikTok a adăugat noi reguli privind conţinutul generat cu ajutorul inteligenţei artificiale. Acesta trebuie marcat acum cu etichete speciale, precum „sintetic”, „fals” sau „alterat”, informează news.sky.com.