La începutul lunii iunie, Theresa May va prezenta aleșilor britanici noua sa propunere, în ideea de a obține un vot favorabil din partea acestora.

„Continui să cred că este posibilă obţinerea unei majorităţi în Parlament pentru o ieşire (din UE) cu acord”, a spus Prim-ministrul Marii Britanii, într-un articol scris în Sunday Times. Ea consideră că aduce o „ofertă îndrăzneață”, alături de un „pachet îmbunătăţit de măsuri, capabil să obţină sprijinul” deputaților.

Publicația menționează că Theresa May se va consulta cu colegii săi de Cabinet, pentru a o ajuta să obțină sprijinul scontat din partea celor două mari partide din Parlament, respectiv Partidul Conservator și Partidul Laburist. Situația nu este deloc una roz pentru May, deoarece opoziția laburistă a oprit discuțiile de vineri, pe această temă, tocmai pentru că se află în situația în care colegii săi de partid, conservatorii, îi cer demisia.

Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a respins de trei ori acordul negociat între Theresa May și Uniunea Europeană privind Brexitul. De la 29 martie și 12 aprilie, data ieșirii Marii Britanii din UE a fost amânată până pe 31 octombrie.