Theresa May va intra în istorie ca fiind unul dintre cei mai slabi prim-miniștri care au condus vreodată această țară. A venit la putere într-o perioadă de criză națională extraordinară.  Afacerea Brexit este cea care a  adus-o aici, titrează presa britanică.
Părăseşte pentru totdeauna 10 Downing Street
La sfârșitul anunțului că va demisiona din funcția de prim-ministru, May a devenit foarte emoționată în timpul afirmației sale despre cât mândră a fost în funcţia de prim-ministru şi că avut oportunitatea să-şi slujească ţara. Ea a dezvăluit că va demisiona vineri, 7 iunie, şi va continua să servească drept prim-ministru până la sosirea noului premier.
„Voi părăsi în curând slujba pe care a fost onorată să o am. A doua femeie prim-ministru, dar cu siguranță nu ultima. Şi, cu recunoștință enormă că am avut ocazia de a servi țara pe care o iubesc”.
„Reuşitele lor vor fi construite pe munca de aproape un deceniu a conservatorilor şi a guvernului condus de conservatori. În această perioadă, economia noastră şi-a revenit, serviciile publice au fost reformate şi valorile noastre au fost apărate la nivel global” a declarat May, potrivit ibc.
„Părăsind Downing Street, vreau să mulţumesc sincer: colegilor din guvern şi parlament, tuturor din clădirea din spatele meu şi celor care lucrează la stat, femeilor şi bărbaţilor din forţele armate şi serviciile de securitate şi celor care lucrează în şcolile noastre, în sistemul de sănătate, poliţie şi alte servicii de urgenţă”, a mai spus Theresa May.