Teatrul de pe Lipscani găzduiește în această stagiune un spectacol altfel – THE APPLE, în regia lui Ion Parea. Vulcanic, aspru, frumos, cu mult efort fizic, cu multă dăruire și pasiune, spactacolul este inedit pentru că transpune în dans, mimică, pantomimă, step sau balet întreg UNIVERSUL iubirii. Vorbim despre un altfel de spectacol pentru că lipsesc cuvintele – dialogul, vocea, decorul, monologul. Toate trăirile intense capătă formă artistică prin mișcare, expresie și muzică.

”Spectacolul își propune să parcurgă evoluția relațiilor sentimentale dintre un  bărbat și o femeie”, spune regizorul Ion Parea, care este și personajul-cheie pe scenă. ”El ne arată bărbatul în căutările sublime, dar și în decăderea grosolană mânat de înverșunarea de a găsi idealul feminin. De la facerea lumii și până astăzi, barbații au renunțat la ritualuri, întunericul din Evul Mediu a fost zdrobit de lumina Renascentistă, epoca modernă a transformat femeia în bărbat. Odată cu aceste evoluții naturale și spirituale ale omului a evoluat și relația dintre bărbat și femeie. Întotdeauna în căutarea idealului feminin, bărbatul din The Apple renunță la datele naturale ale unei femei, încercând să modeleze, să fie el creator al corpului și spiritului unei femei”, povestește Ion Parea emoționat și fericit în același timp după premiera care a avut loc sâmbătă, 17 octombrie. Un șirag de mici povestioare tematice adunate împreună constituie firul logic al spectacolului The Apple.

The APPLE – primul rod regizoral al lui Ion Parea
Este primul său spectacol în calitate de regizor. De 15 ani este actor în compania de teatru Passe-Partout, condusă de Dan Puric. A jucat în spectacolele "Made in România", "Costumele", "Hic sunt leones", "Cei 150“, “Royal Fashion” care s-au bucurat de mare succes la festivalurile si concursurile la care au participat în Germania, Elveția, Ungaria, Croația,  Slovacia, Bulgaria, Franța, Polonia, Bosnia Hețegovina, Grecia, Albania, China, Anglia, Belgia, Austria, Spania.

Din distribuția The Apple mai fac parte Lia Sinchevici, care a jucat în mai multe filme din străinătate, dar și din țară, Alexandra Poiană, actriță la TNB și Galina Bobeicu, balerină și coregraf la Teatrul de Operetă din capitală. Scenografia a fost semnată de Doina Levintza. Costumele sunt complexe. Ele pot înlocui decorul pe scenă pentru că definesc un cadru separat, unic al fiecărei mizanscene