Un text BIBLIC șochează! CONFIRMĂ teoria Big Bang: „Universul se extinde”

Un text BIBLIC șochează! CONFIRMĂ teoria Big Bang: „Universul se extinde”

Lumea științifică a fost în contradicție cu religia de secole, dar dezbaterea s-a intensificat în ultimii ani, în special în ceea ce privește originile universului. Creaționiștii cred în Cartea Genezei, care relatează povestea lui Dumnezeu despre crearea cerurilor și a pământului în șapte zile, dar criticii susțin că lumea pe care o cunoaștem astăzi a fost format după un eveniment cosmic cunoscut sub numele de " Big Bang "urmat de secole de evoluție.

Cartea lui Iov 37:18 din Vechiul Testament spune: "Poți să-l ajuți pe Dumnezeu să prelungească bolta norilor și să o facă ca o oglindă turnată în metal?"  Aceasta, conform experților, implică o cunoaștere biblică a ceea ce știm astăzi ca fiind teoria Big Bang. 

Estimările sugerează că, Cartea lui Iov, a fost scrisă în jurul anului 600 î.Hr. J. - C., ceea ce înseamnă că teoria însăși ar putea fi mai veche de 2.600 de ani.  Prin analiza pasajul, gânditorii creștini au parafrazat pentru înțelegere: „Ai fost cu Dumnezeu când a întins particulele Big Bang - ului, care au luat cu violență, și atașate de o căldură toridă, au fost scindate unul pentru celălalt, pentru a forma corpuri cerești solide".

Cartea lui Iov a atras atenția de secole ca una dintre cele mai bogate lucrări teologice găsite în Biblie

Ne puteți urmări și pe Google News

Tennyson chiar a numit-o "cea mai mare poezie a timpurilor antice și moderne".  În 2007, Roger Moore, documentarist, susține pe  Amazon Prime în „Deblocarea Secretele antice ale Bibliei“ : „Nu numai Cartea lui Iov comunică adevăruri morale valoroase, dar unii oameni de știință cred că vorbește despre viitoarele descoperiri științifice".  

Hugh Ross, academician, susține: "Cartea lui Iov vorbește despre începutul universului și despre cum este un început dincolo de materie, energie, spațiu și timp". "Aceasta este prima carte a Bibliei care vorbește despre expansiunea universului".  

Fred Hoyle, faimosul astronom britanic, a spus că Biblia este uimitoare în ceea ce spune despre cosmologie:  "Universul revine la un început real al materiei, al energiei, al spațiului și al timpului".  El chiar susține că Biblia se ocupă de modul în care formele de viață au fost create, adăugând: "Una dintre temele dominante pe care le vedeți în Cartea lui Iov este că vorbește despre faptul că Dumnezeu a creat viață într-o formă și un design optim".  "Cu alte cuvinte, el creează carnivore în raport cu ierbivorele, astfel încât carnivorele nu pot decât să omoare pe cei slabi, și  pe cei bolnavi".  "Relațiile ecologice sunt idealizate", a mai spus astronomul, citat de  Express.