Este momentul potrivit să-ți testezi IQ-ul. Tot ce ce trebuie să faci este să-ți dai seama ce oră lipsește în ultimul ceas.
Ai nevoie doar de cunoștințele dobândite la școală pentru a înțelege ce oră lipsește din fotografia de mai jos. Pentru a fi un test corect, răspunsul tău la această întrebare trebuie să vină în cel mult 10 minute.
Un test IQ pe care îl poți face cu prietenii
Astăzi provocarea este să rezolvi acest test IQ fără să stai prea mult pe gânduri. La prima vedere poate părea un joc extrem de simplu, însă în realitate, puțini găsesc rezolvarea într-un timp foarte scurt.
Ai nevoie de o atenție extrem de bună la detalii. Pune-ți mintea la contribuție, apoi testează-ți și prietenii. Cine a reușit să găsească un răspuns în cel mai scut timp?
Dacă tot nu reușești să-ți dai seama ce oră lipsește din ultimul ceas, o să încercăm să-ți dăm o mână de ajutor. Legătura dintre primul și al doilea ceas este o diferență de 40 de minute. Te-ai prins?
Nici acum? Ok... După orele pe care le arată ceasurile de dinainte, ne putem da seama că acestea sunt setate cu 40 de minute înaintea fiecăruia. Astfel, ora corectă pe care trebuie să o arate ultimul ceas este 5:19.
Răspunsul corect se regăsește și în imaginea de mai jos.
Cele mai bune metode de testare IQ
În ultimele decenii, cercetările privind determinarea IQ s-au dezvoltat. Inițial, testele serveau unui scop clar: diagnosticarea unor probleme mintale. Ulterior, acestea au ajuns să fie utilizate și pentru consiliere școlară, profesională, recrutare de personal etc.
Cele mai folosite metode de testare IQ sunt, potrivit mensaromania.ro:
Wechsler Adult Intelligence Scale
Wechsler Intelligence Scale for Children
Stanford–Binet Intelligence Scales
Raven’s Progressive Matrices
Cattell Culture Fair III
Reynolds Intellectual Assessment Scales
Woodcock–Johnson III Tests of Cognitive Abilities
Kaufman Adolescent and Adult Intelligence Test
Kaufman Assessment Battery for Children II
Toate aceste teste măsoară același parametru, inteligența. Diferența apare în momentul în care se interpretează rezultatele și se folosesc scale diferire. Astfel se explică de ce o persoană obține scoruri de IQ diferite în funcție de test.