Începând din 1 octombrie, cartea se va găsi în librăriile din întreagă țara. Dar și în supermarketuri și în punctele de vânzare a presei.

În România, precomandarea unei cărți nu a prea făcut parte din comportamentul consumatorului. Puținele titluri care au fost scoase la precomandă nu au depășit câteva sute de exemplare. Biblia pierdută a depășit aceste bariere. Iar TESTAMENTUL LUI ABRAHAM începe să creeze deja un obicei pentru cititorul român. 

Pe urmele lui Igor Bergler, tot mai multe edituri încep să scoată cartea la prevânzare. Și tot după exemplul autorului TESTAMENTULUI LUI ABRAHAM, editurile încep să ofere avantaje suplimentare celor care precomandă un titlu. Cel mai obișnuit dintre ele e cartea cu autograful autorului. 

Tot Igor Bergler este responsabil și pentru lansarea trailerelor profesioniste pentru cărți în România. Pagina de facebook a cărții a ajuns în doar trei luni la 11.000 de fani, iar siteul autorului – www.igorbergler.ro – este asaltat zilnic. De asemenea, cele două traileruri au făcut pe toate rețelele de socializare sute de mii de vizualizări.

 

„Ceea ce s-a pierdut ne-ar putea salva de ceea ce avem deja.“

 

Un scandal cu prostituate la summitul Americilor de la Cartagena. Un atentat la viața președintelui Statelor Unite. O bibliotecă dispărută de 2 000 de ani. O organizație secretă. Și încă una. O lungă istorie de papi mincinoși. Criminali de război. Un oraș legendar. Agenți cu identități multiple. O bestie numită „El Diablo“. Și toate numele sale. Doar simpla ei apariție te face să încărunțești pe loc. Un asasin plătit care îl știe pe dinafară pe Borges. Zece manuscrise dispărute ce reapar brusc. Și codurile complicate ascunse în ele. Un uriaș și un pitic. Și un festin roman. Un basilisc și un șarpe cu pene. O femeie fatală. Un polițist care nu poate uita niciodată nimic. Un psihiatru care crede că 240 de călugări franciscani îi locuiesc creierul. Un om cu părul portocaliu. O poveste cu sclavi. Și cu președintele lor. Oameni obișnuiți prinși în întâmplări neobișnuite. Un trecut care devine pentru câteva clipe prezent, doar pentru a dispărea din nou pentru totdeauna. Cervantes și Eco și Borges. Și peste toate astea, cărțile. Toate cărțile. Un roman care vă va bântui multă vreme după ce l-ați citit.

 

 

Rareș Bogdan, Jean Harris, Pavel Șușară și Hannibal B. Johnson au citit primii cartea și ne-o recomandă:

 

„Eruditia renascentista, modul inteligent in care se intrepatrund firele narative, subtilitatea cu care se raporteaza la intreaga istorie  a literaturii si ritmul alert al Testamentului lui Abraham nu il vor lasa indiferent nici macar pe cel mai pretentios dintre cititori”

                                                                                                                                        Rareș Bogdan

 

„Roman polițist, roman de aventuri, thriller, roman metafizic, roman istoric, desfătare erudită, parodie în cel mai înalt grad, Testamentul lui Abraham este, în opinia mea, o carte inegalabilă. Cu acest roman, mai mult chiar decât cu Biblia pierdută, Igor Bergler dovedește că e un scriitor extraordinar.  Și nu numai pentru literatura română.“

                                                                                                                                                 Jean Harris

 

 „Testamentul lui Abraham este dovada supremă că bibliotecile nu ard niciodată, că fascinantele narațiuni disparate, de la mitologie la Cervantes, de la romanul gotic la neoromantismul lui Stevenson, de la Borges la Eco și de la imaginarul oculto-conspirativ la fervoarea hermeneutică, pentru începători, a lui Dan Brown, se înscriu într-o Mare Narațiune care se sprijină, la rândul ei, pe întreaga memorie a umanității. Parodia și satira, aluzia subversivă și interogația gravă, țesătura epică, de o acuratețe geometrică aproape monstruoasă, imaginarul baroc, frisonul magico-metafizic devin, în mâinile lui Igor Bergler, arme paradoxale: devastatoare și fascinante în același timp. Tensiunea la cote maxime a unei epici insațiabile, din care orice evadare devine imposibilă, îi imprimă cititorului până și ritmul respirației prin fraza alertă, cinematografică.

Sumă a tuturor bibliotecilor, noua Bibliotecă a lui Igor Bergler nu se mai adresează doar memoriei, ci deconstruiește, fecundează și reconstruiește întreaga istorie. Printr-o arhitectură unică și irepetabilă.  De vreo 700 de pagini: Testamentul lui Abraham.

Pavel Șușară

 „Nu mi-am imaginat vreodată că un autor străin ar putea avea o cunoaștere atât de în profunzime a celui mai important președinte american din toate timpurile, Abraham Lincoln. Nivelul de documentare pentru această carte i-ar face cinste oricărui profesor de la o mare universitate americană. Iar felul în care această informație e integrată în poveste e de-a dreptul uimitor.“

                                                           Hannibal B. Johnson, istoric, autor al cărții Black Wall Street