Soţia unui om de afaceri din Constanţa este ameninţată de cei cărora soţul său, dispărut de câteva luni, le datora bani.
Familia unui om de afaceri din Constanţa trăieşte de aproape patru luni un adevărat coşmar. Corneliu Vlaicu, 32 ani, patron a două firme de succes, a dispărut fără urmă în septembrie anul trecut şi de atunci nimeni nu mai ştie nimic despre el. După doar câteva zile de la fuga acestuia, pentru soţie, copilul de 2 ani şi jumătate şi socrii lui a început teroarea.
Cristina Vlaicu povesteşte speriată că habar nu avea ce face soţul său, mai ales că, din martie anul trecut, l-a părăsit şi locuieşte cu părinţii într-un apartament confort doi de la marginea Constanţei. În septembrie anul trecut, bărbatul a sunat-o şi i-a spus să fugă cu el, că are probleme mari şi că este urmă rit. Femeia a refuzat pentru că nu l-a crezut. „Nu era prima dată când mă păcălea.“ Datori fără să ştie Cristina a aflat că soţul său a dispărut după ce a început să primească telefoane de ameninţare. Soţul ei avea datorii şi creditorii îşi cereau banii. Din datele pe care femeia le deţine acum, Corneliu Vlaicu a fugit lăsând în urmă datorii de cel puţin 1,2 milioane de euro. Speriată, a anunţat la poliţie dispariţia soţului. Oamenii legii nu au putut face mare lucru, sfătuind-o să aibă grijă de copil. Din aproape în aproape, Cristina Vlaicu a început să afle că soţul ei începuse să aibă probleme din vara anului trecut.
Se pare că soţul ei îşi păcălise chiar şi angajaţii, care acceptaseră să se împrumute de la bancă pentru el cu promisiunea că le va plăti ratele. Îşi păcălise şi prietenii folosind adeverinţe false de salarizare. După ce a aflat că până şi pe cumnatul său îl înşelase, fratele soţului punându-şi gaj apartamentul, Cristina s-a dus la bancă, de unde a aflat că şi ea este datoare în baza unei cereri false de împrumut.
Aşa că a făcut plângere la poliţie, la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Comisarul-şef Ionel Gurlui, cel care instrumentează cazul, spune că a primit şi alte plângeri de la bănci, persoane juridice şi persoane fizice. „Vlaicu Corneliu a dispărut pe 25 septembrie 2007 şi întreaga răspundere a căzut pe celălalt membru al familiei, care nu are nicio implicare în activitatea infracţională a bărbatului“, subliniză poliţistul. Se teme pentru copil
Situaţia familiei fugarului a devenit dintr-o dată dramatică. Cristina Vlaicu a aflat cu groază că soţul ei luase bani de la cămătari sau persoane din lumea interlopă. I-au găsit apartamentul şi i-au bătut la uşă în mai multe rânduri.
„Cel mai tare m-am speriat când ne-am trezit într-o seară la uşă cu nouă indivizi, nu şi-au mai luat degetul de pe sonerie pâna când nu am deschis. Au intrat înăuntru şi au început să-l caute, până şi în baie au ajuns. Mi-au spus că soţul meu le datorează de la 20.000 la 50.000 euro şi că ar fi bine să apară, nu m-au ameninţat, dar au fost categorici“, povesteşte femeia. Cristina Vlaicu este disperată. Spune că a primit telefoane de ameninţare că fetiţa i-ar putea fi răpită şi chiar omorâtă dacă nu-l scoate pe Corneliu Vlaicu.
„Mi-e foarte frică, nu mai vreau telefoane de ameninţare că-mi fură copilul, nu pot nici să-l scot la plimbare. Fetiţa simte foarte tare ce se întâmplă, noi nu avem nicio vină“, plânge tânăra femeie. De altfel, imediat după dispariţia lui, Cristina Vlaicu a depus actele de divorţ. ANTURAJ
Prieten cu poliţişti, avocaţi şi notari Corneliu Vlaicu, care deţinea firmele Logiteck Computers&Soft şi Logiteck Media, este cercetat în lipsă pentru fals, uz de fals, înşelăciune şi evaziune fiscală. Omul de afaceri obţinuse o mulţime de credite fără documente legale, luase marfă, componente electronice şi de computere cu file cec fără acoperire, ba chiar păcălise persoane care cumpăraseră componente de la el şi le luase înapoi sub diverse pretexte.
Afacerile i-au mers bine în perioada 2001-2006. Avea bani, îşi făcuse intrarea în lumea bună a Constanţei, era prieten cu poliţişti, notari, avocaţi şi apropiaţi ai puterii locale. A început să-şi neglijeze familia, lipsea cu zilele, soţia locuia în apartamente închiriate pe care soţul le schimba periodic.
„Ca om, a fost excepţional, am avut încredere în el, că era băiat de nota 10, cucerea din prima“, spune Laurenţiu Ban, unul dintre foştii angajaţi, păcălit şi el cu un credit pentru care plăteşte şi acum rate.