Potrivit informaţiilor furnizate de poliţia germană, Ahmed sau Anis Amri s-a născut la Tataouine, în Tunisia, aproape de frontiera cu Libia, unul din focarele ISIS. În camionul cu care a comisa masacrul de la Berlin s-au descoperit documente şi efecte personale ale sale.

Între altele, s-au găsit paşapoarte ale lui Amri cu trei cetăţenii diferite şi şase identităţi.

Amri ar fi înarmat şi se pare că este rănit după o altercaţie cu celălat pasager, găsit mort în camionului, pe al cărui corp au fost găsite răni făcute de o armă albă şi urma unui glonţ tras dintr-o armă uşoară.

Din acest motiv, poliţia cercetează spitalele şi policlinicile din Berlin şi Brandenburg.

Potrivit Bild, Amri a venit în Germania în iulie 2015, şi a depus o primă cerere de a obţine azil sub numele de Anis Amri, care i-a fost respinsă. Apoi a depus alta, sub numele de Ahmed Amri.

Trăia într-o tabără de refugiaţi din  Emmerich şi a fost arestat de trei ori, pentru agresiuni şi paşaport italian fals. S-a aflat o perioadă sub supraveghere, dar aceasta a încetat, deoarece justiţia corectă politic din Germania a considerat că probele aduse de poliţie nu au fost suficiente pentru condamnare.

Înainte de a intra în Germania, teroristul de la Berlin a petrecut patru ani într-o închisoare din Italia, deoarece a incendiat o şcoală.

New York Times afirmă că anchetatorii germani au găsit urme ale faptului că Amri a căutat pe internet informaţii despre modul în care se poate fabrica explozibil artizanal.

Potrivit unor informaţii furnizate de anchetatori, Amri s-ar fi aflat în legătură cu o „reţea de ideologi islamişti din Germania”. Site-ul B24 afirmă că teroristul de la Berlin avea legături cu salafiştii de la moscheile din Hildesheim şi Duisburg şi ar fi făcut parte din gruparea teroristă Ansar Al-Sharia, responsabilă de atacul terorist de la Muzeul Bardo, din martie 2015 şi de masacrarea a 39 de turişti în staţiunea balneară tunisiană Sousse.

Încă o dată se dovedeşte că moscheile din Occident sunt adevărate focare de terorism, de aceea o mare moschee la Bucureşti este ultimul lucru de care are nevoie România.

Amri ar fi de asemenea şi unul din discipolii lui Abu Wala, un jihadist irakian arestat luna trecută la Hildesheim şi acuzat de recrutarea de terorişti pentru ISIS.

Tunisia este cel mai important rezervor de terorişti pentru Statul Islamic.