Evenimentul Zilei > International > Teroare în SUA. Anunțul oficial al Poliției. Femeia împușcată în clădirea Capitoliului a decedat
Teroare în SUA. Anunțul oficial al Poliției. Femeia împușcată în clădirea Capitoliului a decedat

Teroare în SUA. Anunțul oficial al Poliției. Femeia împușcată în clădirea Capitoliului a decedat

Poliția din Washington a confirmat oficial că femeia împușcată în gât în clădirea Capitoliului a murit, în pofida intervenției energice a doctorilor.

Femeia care a fost împușcată în Capitolul SUA în timpul revoltelor, miercuri după-amiază, a fost declarată moartă la un spital din zonă, a confirmat pentru CNN un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție Metropolitan

„Da, femeia care a fost împușcată în interiorul Capitolului a fost transportată la un spital din zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt Dustin Sternbeck de la Departamentul de Poliție Metropolitană.
El a spus că: „detalii suplimentare vor fi date publicității ulterior, întrucât în prezent se desfășoară o investigație a Poliției”.

Oficialii nu au oferit mai multe date despre circumstanţele în care a avut loc acest incident, dar au spus că mai multe persoane, printre care și poliţiști, au fost rănite şi transportate la spital.

În urma confruntărilor violente cu poliţia, în afară de răniți, câteva zeci de persoane au fost reţinute de forțele de ordine.

Fostul președinte George W. Bush a spus că „insurecția” este demnă de o „republică bananieră”

Fostul preşedinte republican George W. Bush a condamnat „insurecţia” de miercuri de la Capitoliu, spunând că este demnă de o „republică bananieră”, relatează AFP şi Reuters.

„Este o privelişte dezgustătoare şi sfâşietoare”, a transmis Bush într-un comunicat, în legătură cu invadarea Capitoliului de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump.

„Într-un asemenea mod sunt contestate rezultatele alegerilor într-o republică bananieră, nu în republica noastră democratică”, a adăugat fostul lider de la Casa Albă, potrivit Agerpres.

El a mai spus că asaltul violent asupra Capitoliului a fost comis de „persoane ale căror emoţii au fost inflamate de neadevăruri şi speranţe false”.

„Insurecţia poate produce daune grave naţiunii şi reputaţiei noastre”, a atras atenţia George W. Bush.

Stare de urgență în statul Virginia

Guvernatorul statului Virginia, Ralph Northam, a declarat stare de urgenţă pe teritoriul acestuia, după ce susţinători preşedintelui Donald Trump au invadat Capitoliul de la Washington în timpul sesiunii Congresului SUA pentru certificarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale din noiembrie, informează agenţiile internaţionale de presă.

Într-un mesaj pe Twitter, Ralph Northam a mai informat despre introducerea restricţiilor de circulaţie cu începere de la ora locală 18 în comitatele Arlington şi Alexandria, învecinate cu capitala federală, Washington.