"Terminator", in clubul pensionarilor

"Terminator", in clubul pensionarilor

Arnold Schwarzenegger, care isi incorda odinioara muschii la concursurile de culturism si juca roluri de erou in filme de actiune, implineste astazi 60 de ani.

Aniversarea il gaseste insa intr-un alt rol pe care il intrepreteaza cu mult succes - cel de guvernator respectat si popular al statutul american California.

Potrivit AFP, purtatorul sau de cuvant a refuzat sa spuna cum isi va petrece fostul campion la culturism ziua de nastere. Cert este ca, astazi, guvernatorul de California va primi abonamentul de membru al clubului sexagenarilor din care fac parte, printre altii, fostul presedinte al SUA Bill Clinton si actualul sef al Casei Albe, George W. Bush.

Dezavantaj din nastere

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar daca Schwarzenegger reprezinta intruchiparea perfecta a visului american, dorinta sa de mic copil de a da lovitura in tara tuturor oportunitatilor implinindu-se intr-un mod pe care acesta nu si l-ar fi imaginat, asupra carierei sale politice planeaza o umbra. Cum este nascut in Austria, Constitutia americana nu-i permite sa canideze pentru fotoliul prezidential.

Prevederea Legii fundamentale nu l-a impiedicat insa pe Schwarzenegger sa se bata pentru succesul sau in plan politic. Fostul actor a devenit unul dintre cei mai importanti politicieni din SUA, iar in ultima perioada, a reusit sa capteze atentia demnitarilor din intreaga lume concentrandu-si activitatea pe lupta impotriva incalzirii globale.

Salvat de la ridicol

De altfel, pentru Schwarzenegger intrarea in viata politica a fost salvarea de la un final ridicol al carierei sale actoricesti. „In ultimele sale filme, devenise ridicol. Juca rolul unui tip imbatranit, dar care continua sa traga in toate partile pentru a salva lumea de oamenii rai.

Cariera sa era terminata”, a explicat Lew Harris, un expert in cinematografie care lucreaza pentru website-ul Movies.com. Potrivit acestuia, marturie stau productiile cinematografice „Rocky 6” si „Rambo 4”, in care fostul rival al lui Schwarzenegger, Sylvester Stallone, nu a avut nici pe departe succesul scontat.