Cristian Terheș avertizează că legea privind restaurarea naturii va aduce sărăcie și foamete
- Iulia Moraru
- 3 august 2023, 12:09
Cristian Terheș a reluat discuția despre Legea privind restaurarea naturii, care este în dezbatere la Bruxelles, și a subliniat că pachetul de legi Green Deal va avea un impact negativ mai mare decât beneficiile aduse planetei și, în special, populației.
Cristian Terheș subliniază că în prezent, acest proiect a trecut de Parlament, dar se intră în negocieri între Parlament-Comisie și Consiliu, uramând ca textul care va ieși să fie din nou supus la vot.
„Acest proiect prevede, printre altele, în vederea reducerii emisiilor de carbon și care ar avea ca efect încălzirea globală și ameliorarea atmosferei, curățarea a 25.000 de km de râuri. Tot ceea ce însemnă amenajări hidrografice. Asta înseamnă diguri, baraje care produc energie hidro”, a explicat europarlamentarul.
Cristian Terheș, despre aberațiile Legii privind restaurarea naturii
Europarlamentarul Cristian Terheș a criticat proiectul susținut de Bruxelles, numindu-l o „aberație”. El a atras atenția că, pe de-o parte, se promovează utilizarea mai multor surse de energie regenerabilă, dar în același timp se dorește distrugerea a 25.000 de km de amenajări hidrografice pe râuri care produc energie hidro, toate acestea în numele restaurării biodiversității.
„Un alt aspect prevăzut în această lege este îmlăștinarea terenurilor mlăștinoase, care au fost între timp date circuitului agricol. Asta ne va afecta în mod special, pentru că insula Marea Brăilea, care a fost o mlaștină.
Acum vine Uniunea Europeană și spune, ca urmare a acestor obiective, spun ei ambițioase, de reducere a încălzirii globale și a emisiilor de gaze avem nevoie să refacem zona respectivă... pentru că, din calculele unor experți... nu mi-e clar cine sunt acești experți, mlaștinile ar absorbi mai mult dioxid de carbon decât o fac pădurile”, a spus europarlamentarul.
Cristian Terheș susține că întreaga dezbatere privind încălzirea globală se bazează pe o "pseudoștiință" și multe presupuneri, lipsindu-i legătura cu știința reală. Potrivit europarlamentarului, procentul de dioxid de carbon în atmosferă este în prezent de 0,04%, iar majoritatea acestuia nu este rezultatul activităților umane, ci al fenomenelor naturale precum erupțiile vulcanice și ciclurile naturale ale Pământului, care generează dioxid de carbon.
„Deci obiectivul lor, declarat, este schimbarea comportamentului uman. Cum o faci? Prin suprataxare, suprareglementare, prin controlul anumitor activități, a unor comportamente pe care oamenii le au”.
De ce se supun guvernele regulilor de la Bruxelles
Fiind întrebat de ce se supun Guvernele, europarlamentarul a subliniat că din slăbiciune și ca urmare a faptului că foarte multe dintre ele au fost „penetrate de persoane care împărtășesc această ideologie”.
Întrebat apoi despre când crede că se va aplica și înainte regulamentul european, Cristian Terheș a punctat că vorbim despre un regulament ce va aplicabilitate direct în dreptul intern, ceea ce înseamnă că nu va mai trece prin Parlament. Mai mult, spune acesta, europarlamentarii USR și PSD au votat pentru adoptarea acestui proiect de lege privind restaurarea naturii.
„Gândiți-vă la impactul pe care îl va avea asupra României din punct de vedere economic, agricol și strategic, pentru că e vorba despre distrugerea amenajărilor hidrografice după 1950, ceea ce înseamnă toate hidrocentralele, dar și canalul Dunăre-Marea Neagră, canalul Sfântul Gheorghe”, a mai spus acesta în emisiunea Europa, de la Cluj live.