Totul despre terapia anti-ÎMBĂTRÂNIRE DRACULA. De ce poartă numele celebrului VAMPIR

Totul despre terapia anti-ÎMBĂTRÂNIRE DRACULA. De ce poartă numele celebrului VAMPIR

Nu cu mulți ani în urmă era la modă în Occident un tratament anti-îmbătrânire căruia i se mai spunea "terapia Dracula".

Terapia S3, cum era cunoscută oficial, consta în injectarea propriului sânge în față, de unde și porecla de Dracula.

Terapia S3 era prescurtarea de la Stimulated Self Serum. Acest tratament inovator a fost prezentat în Marea Britanie de către specialistul în cosmetică medicală, francezul Daniel Sister. Procedura era așa: un doctor extrăgea câteva flacoane din sângele pacientului, pe care îl separa în celule roșii, ser și plasmă. Apoi adăuga în el vitamine ți aminoacizi.

Serul îmbogățit era injectat în față. Potrivit declaratiilor doctorului Sister, aceasta combinație stimula repararea ADN-ului, vindeca cicatricile și făcea ca tenul uscat, zbârcit, ridat și lipsit de strălucire să-și recapete aspectul proaspăt și tânăr în mod natural, fără a fi nevoie de operație.

Cu toate că la prima vedere S3 era ciudată, avea un precedent medical: dentiștii s-au folosit de propriul ser al pacienților pentru a face ca gingiile care se retrag să se regenereze singure. Iar în Statele Unite, variate studii indicau faptul că injectarea plasmei din sânge în rănile rezultate în urma unor activități sportive duceau la vindecarea mai rapidă a acestora.

 Secretul conta în faptul că serul este bogat în factori de creștere, proteine naturale care supra­alimentează vindeca­rea și inversează degradarea corpului.

Daniel Sister povestea: "M-am gândit simplu: dacă terapia cu ser era îndeajuns de bună pentru sistemul osos și țesut moale - precum gingiile -, asta însemna clar că ar putea fi cu atât mai eficentă în ceea ce privește vindecarea dermei".

Medicul a decis să combine terapia cu plasmă bogată în plachete - care implica injectarea în profunzime a țesutului moale degradat - cu tradiționalul tratament francez de înfrumusețare, mezoterapia, ce consta în zeci de mici injecții cu vitamine și minerale în straturile superioare ale dermei.

Chirurgii esteticieni luau, însă, în batjocură mezoterapia, cu toate ca nenumărate studii au susținut eficiența acestei terapii care se pare că ridica dramatic nivelul natural de colagen.

Partenerul lui Sister era fran­cezul Cyrille Blum, de ase­menea specialist în cosmetica medicală.

Terapia Dracula, pas cu pas

Se extrag patru fiole de sânge - din braț, de obicei - și se pun într-o centrifugă pentru separarea celulelor roșii. După câteva minute fiolele sunt scoase din aparat, cu sângele roșu îngrosat la bază și un lichid gălbui limpede deasupra, pe care doctorul îl decantează și îl combină cu vitamine și proteine. Apoi urmează tratamentul propriu-zis, ce constă în injectarea întregii suprafețe a feței. Procedura se încheie cu un mini-tratament facial cu lumini terapeutice roș-albastre, menit să calmeze tenul și să distrugă bacteriile - inclusiv pe cea care cauzează acneea. Rezultatele se văd în câteva săptămâni.