"Citesc și ma crucesc: Procurorul General al României a infirmat măsura trimiterii în judecata a lui Traian Băsescu pentru amenințarea Gabrielei Firea și a dispus continuarea cercetărilor în cauza. Precizez, pentru cei nefamilializati cu procedura penala, ca rechizitoriu prin care Traian Băsescu fusese acu' câteva zile trimis în judecata a fost emis de procurorul de caz și confirmat de șeful secției din care făcea parte procurorul de caz. Iar infirmarea măsurii trimiterii în judecata a fostului președinte a fost luata de Procurorul General urmare a unei examinări a masuri "din oficiu"…
Cei care îmi urmăresc pozitile pe care le iau pe marginea oricărei chestiuni în care îmi este ceruta opinia își amintesc poate de ceea ce am spus când procurorii au pus în mișcare acțiunea penala împotriva fostului președinte..Și anume ca, dacă fostul președinte va fi trimis în judecata pentru amenințare și/sau santaj, sistemul ar recunoaște implicit ca fostul președinte ar fi avut pârghiile necesare sa intervină în justiție..Pentru claritate punctez: ar fi avut pârghiile și posibilitatea, nu ca ar fi și intervenit în acest caz. Închei spunând ca nu cunosc în ultimii 12 ani- în mandatele președinților Băsescu și Iohannis, vreo situație similara. În care Procurorul General sa infirme vreun rechizitoriu vizând un om politic..Deși, cred ca și Năstase, și Dragnea, și Ponta și-ar fi dorit o infirmarea a trimiterii lor în judecata, luata la o examinare din oficiu făcută de Procurorul General", a scris Fenechiu pe Facebook.

"As vrea sa se înțeleagă bine: nu susțin nici ca Traian Băsescu e vinovat, nici ca nu este..Asta trebuie sa stabilească instanta de judecata..Susțin ca, e însă cel puțin bizara măsura luata de Procurorul General..Care pana mai ieri infirma doar soluțiile de clasare..Nu și pe cele de trimitere în judecata", a adăugat acesta.