Acesta spune că astfel se va reveni la situaţia din urmă cu câţiva ani.

"La ANAF, există o prevedere legală care spune foarte clar că, de la 1 august, mijlociii trec la judeţ, aşa cum era înainte.

Am discutat cu preşedintele Fiscului, care mi-a prezentat câteva motive pentru care îmi propune să derogăm, să extindem cu încă o lună de zile, aproximativ.

Pot să fiu de acord cu această derogare doar dacă – şi am şi stabilit acest lucru – de la regiune toată activitatea trece înapoi la judeţ, cum era înainte.

Judeţul trebuie să redevină ce a fost în anii trecuţi, adică să decidă la nivel de judeţ ce au de făcut în privinţa Fiscului şi a activităţilor pe care le au de derulat la nivelul judeţului.

Pentru că eu am nevoie de un interlocutor care să răspundă de absolut tot ce face acolo, dar trebuie să îi dau şi pâinea, şi cuţitul.

Nu poţi pune regiunea să decidă şi să tragi la răspundere judeţul", a spus, într-o conferinţă de presă, Teodorovici.

În schimb, direcţiile regionale ale ANAF vor avea mai degrabă rol metodologic.

"La nivel de regiune, să rămână doar un rol metodologic: culegeri de date, informaţii, prelucrarea lor, analize, studii, ca să le fie utile atât la nivel de judeţ, cât şi la nivel central. Astea (schimbările-n.r.) se vor produce în câteva luni de zile", a adăugat Teodorovici, consemnează Agerpres.

O altă intenţie a Ministerului Finanţelor este de a externaliza o serie de atribuţii care se află acum în seama Fiscului şi trezoreriilor.

"Un alt obiectiv al nostru este să externalizăm foarte mult din ceea ce face astăzi Fiscul, Trezoreria, pentru că ţin foarte mult la a oferi cetăţeanului, românului, aceleaşi servicii pe care le primeşte un cetăţean european în ţara de origine.

Nu vrem să facem noi, ca Fisc, ca stat, va face piaţa şi noi vom plăti pentru acele servicii, ca stat", a concluzionat oficialul.