Evenimentul Zilei > Actualitate > Teodor Nițulescu: Dragnea a sifonat un miliard de euro din Teldrum. I-a sponsorizat campania lui Băsescu
Teodor Nițulescu: Dragnea a sifonat un miliard de euro din Teldrum. I-a sponsorizat campania lui Băsescu

Teodor Nițulescu: Dragnea a sifonat un miliard de euro din Teldrum. I-a sponsorizat campania lui Băsescu

Fost prefect al judeţului vreme de cinci ani, Niţulescu a dezvăluit cum actualul președinte interimar al PSD a privatizat firma Teldrum, acuzând o fraudă de proporţii. Teodor Niţulescu a spus că poate demonstra acest lucru şi că în Teleorman şi copiii de clasa I ştiu a cui este firma. El a garantat pentru Părpălea, denunţătorul care a făcut dezvăluiri miercuri seara despre presiunile, şantajul şi mituirea care ar fi avut loc pentru a-l determina să-şi retragă denunţul împotriva lui Liviu Dragnea despre fraudarea referendumului din 2012 pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Niţulescu a mai dezvăluit şi un scop suprem al lui Liviu Dragnea, care ar vrea să ajungă nu doar preşedintele PSD, ci şi al României

După ce miercuri seară, în emisiunea Jocuri de putere, realizată de Rareş Bogdan la Realitatea TV a fost intervievat unul dintre primii denunţători în dosarul Dragnea – Referendum, seria dezvăluirilor în cadrul acestei emisiuni a continuat aseară, invitat fiind fostul președinte al PSD Teleorman, Teodor Nițulescu. Fost prefect al judeţului vreme de cinci ani, Niţulescu a dezvăluit cum actualul președinte interimar al PSD a privatizat firma Teldrum, acuzând o fraudă de proporţii. "Privatizarea firmei e ușor de demonstrat, dar trebuie să se dorească și pot să demonstrez că a fost o fraudă de proporții.  Sunt cel mai vinovat de ascensiunea lui Dragnea, dar politic. Când am fost prefect, Teldrum nu a luat niciun ban din bugetul Consiliului Județean", a afirmat Teodor Nițulescu. Fostul prefect a mai afirmat că Liviu Dragnea i-ar fi sponsorizat campania din 2009 fostului șef de stat, Traian Băsescu, cu banii din Teldrum.

Niţulescu garantează pentru denunţătorul Părpălea

"Prezenţa mea aici e pentru ca trebuie să spunem adevărul foarte clar şi răspicat oamenilor. Despre domnul Părpălea, îl cunosc şi îl admir, e unul dintre puţtinii oameni care au avut curajul să spună ce s-a întâmplat la referendum", a spus Niţulescu, amintind că şi lui i s-ar fi cerut să facă tot posibilul pentru a mări procentul la primul referendum pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, dar a refuzat.

Niţulescu: Teldrum e a lui Liviu Dragnea
"De foarte multă vreme eu zic, public, la Teleorman ce înseamnă Liviu Dragnea, ce înseamnă politica pe care o duce acolo şi manipularea incredibilă a instituţiilor statului şi setea lui avidă de putere şi goana dupa bani. Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro în Teldrum. Fără doar şi poate (e a dânsului). Mie, în 2002, mi-a propus sa facem jumi-juma, să am 40% din Teldrum si el 60%. Eu atunci aveam o firma de construcții. Am refuzat".

"Presiuni de la Miron Mitrea"

"De ce am acceptat privatizarea Teldrum: în calitatea mea de președinte PSD Teleorman, din iunie 2002-aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul ăsta, cu condiţia ca această privatizare să fie făcută în condiţiile legii. Pot să spun că a existat presiune din parea lui Miron Mitrea asupra mea. Am spus că nu doresc acest lucru, pentru că toţi banii judeţului vor veni la noi (…) Banii i-au luat şi s-a urmat drumul spre ascensiune. Toată ascensiunea lui se datorează bugetului Consiliului Județean și că a urmat o singură direcţie: firma Teldrum. Nimeni nu a crezut că pot să demonstrez. O pot face în 30 de minute", a  spus Niţulescu, în emisiunea Jocuri de putere de la Realitatea TV.

Acuzaţii foarte grave

Niţulescu a mai spus că privatizarea frauduloasă a Teldrum s-ar fi produs cu banii de la Direcția de Ocrotire a Minorului şi că "dacă DNA descinde mâine la Consiliul Judeţean şi mă cheamă martor, o să găsească 50 de martori care să ateste toate fărădelegile lui Dragnea, în timpul în care a fost preşedintele Consiliului Judeţean. Marea problemă e ca nu o fac".

"Actiunile le-a deținut Fișcuș Marian, fostul lui prieten. Îi leaga multe faradelegi si chiar un omor petrecut, la nivelul judetului Teleorman. Un deputat acolo a omorat un om, fiind beat la volan cu 0,98 % alcool in aerul expirat si motivarea procurorului respectiv a fost ca alcoolul in aerul expirat provenea de la alcoolul sanitar pe care si-l pusese la o masea dimineata, iar accidentul fiind seara. E cumnatul lui Fișcuș, Adrian Simionescu"a spus Niţulescu conform realitatea.net.

Niţulescu: Calotă menţinut în funcţia de la spital de Dragnea

"Samuel Calotă a fost promovat, în guvernul Boc, vicepresedinte la ANPC. Pe mine m-a surprins aseara dezvaluirea lui Romică Părpălea, nu ma asteptam de la Calota. Am fost cel care l-am promovat la ANPC, o gafa pe care o regret. Cand Spitalul de Psihiatrie de la Poroschia a trecut la Consiliul Județean, ca toate spitalele, Dragnea a schimbat toți directorii, cu excepția Spitalului de Psihiatrie de la Poroschia, unde era Calota.

Casa de Asigurări de la Teleorman a fost mutata, in 2008, într-un imobil pe care Calota l-a cumparat. Acolo s-a mutat Casa de Asigurari de Sanatate, intr-un loc deloc neprietenESC fata de accesul public Și chiria e in jur de 15.000 euro pe luna. Daca ani de zile acesti bani au fost platiti de Casa Nationala de Sanatate, bani care se duc în buzunarul lui Samuel Calotă" a zis fostul prefect, conform realitatea.net..

Niţulescu: Dragnea a încercat să mă mituiască cu un post de senator

"Plantarea lui la MAI e rodul lui Dragnea si am inteles de ce, pentru ca a fost omul prin care a actionat la adresa altor martori în dosarul "Referendumul". Ce nu a zis Părpălea e mult mai grav: este cumpărarea tuturor reprezentantilor partidelor, in sectiile de votare, ca sa permita reprezentantilor PSD sa modifice procesele verbale. Vreo 360 de sectii de vot existau (…) În Februarie 2012, Dragnea a incercat sa ma mituiasca cu un post de senator si sa ma intorc la PSD. Era vorba de două infractiuni pe care le-am descoperit si grave". Ni'ulescu a reclamat şi faptul că de privatizarea Teldrum nicio institutie a statului nu s-ar fi ocupat până acum, deşi "toate lucrările la Consiliul Judeţean le-a luat de 12 ani de zile Teldrum".

Afacerea hotelul

"ِِِِAltă chestiune care il leaga: s-a vandut hotelul familiei Dragnea (…) printr-un control al ANAF s-a constatat ca vanzarea e frauduloasă. Un bloc de opt niveluri, reparat de firma Teldrum în 2002 -2003, care a costat la 2 milioane de euro, s-a vandut cu 200 mii de lei. Dosarul a primit NUP la Parchetul General. Directorul controlului Tudose la Teleorman, care a susținut raportul de inspectie fiscala, a fost schimbat. Raportul s-a întors la Teleorman si actuala directoare de la control l-a facut cum a vrut Dragnea si l-a dus la Parchetul General, in baza caruia a primit NUP.

Dacă vedeti contractul de locatie de gestiune, va minunati. Din 2002, de la privatizarea Teldrum pana in 2005, hotelul familiei Dragnea a fost in locatie de gestiune la Teldrum. În aceasta perioada, a luat 500 de mii de lucrari de la Consiliul Județean. În contractul de locație, se stipula ca reparația o suportă Teldrum. Veniturile hotelului sunt ridicole, dar erau sustinute de Teldrum. Când Tudose se dadea de ceasul mortii, ca voiau sa vada valoarea investiei, mi-am adus aminte ca nu sunt documente. M-am dus la Ministerul Turismului, pentru că, de la 2 stele a fost ridicat la 3 stele. Dosarul de la Ministerul Turismului dispăruse. Explicația unei directoare de acolo: 'noi ținem decat 5 ani'. Pe drum, mi-am adus aminte de ascensorul hotelului (…) și legea privede că documentele, 10 ani de la reparație, se păstrează la fima. Si am gasit-o, ala pastrase facturile care faceau 2 miliarde de lei. Despre ce vorbim? Procurorii cand vor sa faca, fac, când nu vor, nu fac. Nu zic că îl ajuta, omit, nu vor sa dea drumul la documente", spune Teodor Nițulescu.

 Bani pentru campanii

Liviu Dragnea i-ar fi sponsorizat campania din 2009, fostului șef de stat, Traian Băsescu, cu banii din Teldrum, a mai spus Niţulescu, potrivit realitatea.net."După trei zile, după victoria lui Traian Băsescu, ne-am intalnit la Hotelul Rin. Nas in nas, ne-am intalnit si cand m-a vazut, m-a salutat. Si el zice: 'domu prefect, sper că nu aveti de gand sa scoateti sabia si anul asta'. El știa care e problema, că fură și că eu îl tocam. Daia am și plecat din PSD. Îi zic: 'păi de ce să nu stau cu sabia scoasă?'. 'Păi l-am ajutat și eu pe Traian Băsescu'. 'Păi cum?'. 'Păi financiar'. Îmi dădea un element ca sa nu il deranjez. I-am zis ca daca Traian Basescu ma suna, e ok. Nu e nicio problema", a mai dezvăluit Teodor Nițulescu, conform sursei citate.

Printre dezvăluirile făcute de fostul prefect al Teleormanului, se află şi cea potrivit căreia Liviu Dragnea ar vrea să ajungă nu doar preşedintele PSD, ci şi preşedintele României, obiective pentru care nu s-ar da în lături de la niciun fel de trădare.