Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a comunicat decizia  luată  de Biroul executiv al PNL.

„1. Consilierii generali PNL nu participa la vot pentru demiterea viceprimarului Badulescu.
2. Consilierii generali PNL nu participa la vot pentru desemnarea unui viceprimar al Primariei Capitalei.
3. PNL nu depune nicio candidatura pentru functia de viceprimar.
4. PNL Bucuresti si consilierii generali PNL au obligatia sa respecte strategia politica a PNL de opozitie totala fata de administratia PSD a Bucurestiului.
5. Nerespectarea deciziei Biroului executiv va atrage consecinte statutare.

Administratia #FireaPSD este un dezastru pentru Capitala la fel cum este guvernarea #PSDragnea pentru tara”, acesta este mesajul transmis de Dancă.

Reacția liberalilor vine după ce aseară, peste capul lui Cristian Bușoi și fără știrea lui Ludovic Orban, PNL Bucuresti a hotarat în sedinta Biroului Politic, in unanimitate, sa invite miercuri, la Primaria Capitalei, inaintea sedintei extraordinare de Consiliu General, reprezentantii USR si PMP la consultari in privinta votului pentru demiterea viceprimarului Adrian Badulescu si a oportunitatii sustinerii comune a unui candidat la functia de viceprimar. 

Alexandru Nazare, prim-vicepresedinte si purtator de cuvant PNL Bucuresti, a declarat că „PNL Bucuresti considera ca acest moment poate fi inceputul coagularii fortelor anti PSD in Bucuresti si ar putea reprezenta o sansa in plus pentru bucuresteni”.