„Cred că prioritatea guvernului italian este de a se ocupa de bunăstarea poporului italian şi nu sunt sigură că a se interesa de vestele galbene are în vreun fel legătură cu bunăstarea poporului italian”, a declarat Nathalie Loiseau în faţa jurnaliştilor de la Bruxelles.

„Am auzit de multe ori guvernul italian solicitând respect pentru modul în care guvernează Italia. Acest respect le este datorat, dar este datorat oricărei ţări, în special când suntem vecini, aliaţi şi prieteni”, a adăugat ea.

Nathalie Loiseau a făcut aceste declaraţii la sosirea la o reuniune la Bruxelles cu omologii săi europeni, printre care un reprezentant al guvernului italian. "Vorbim foarte des, mult, despre multe lucruri, deci evident vom vorbi şi despre asta", a spus ea.

Cei doi lideri politici ai guvernului populist italian şi-au exprimat luni susţinerea faţă de "vestele galbene", condamnând în acelaşi timp violenţele care au marcat anumite manifestaţii în Franţa.

"Veste galbene, nu cedaţi!", a scris vicepremierul italian Luigi Di Maio, lider al Mişcării Cinci Stele (M5S, antisistem), pe blogul partidului.

"Îi susţin pe cetăţenii oneşti care protestează împotriva unui preşedinte care guvernează împotriva poporului său", a afirmat celălalt vicepremier italian, Matteo Salvini, preşedintele Liga, de extremă dreapta, transmite Agerpres.