Evenimentul Zilei > Politica > Tensiuni în PNL Constanța. Parlamentarii, sfătuiți să renunțe la o nouă candidatură, atacă
Tensiuni în PNL Constanța. Parlamentarii, sfătuiți să renunțe la o nouă candidatură, atacă

Tensiuni în PNL Constanța. Parlamentarii, sfătuiți să renunțe la o nouă candidatură, atacă

O propunere a președintelui organizației județene a PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, ca pe listele pentru alegerile parlamentare să nu mai figureze actualii deputați și senatori a împărțit filiala în două. Gheorghe Dragomir a anunțat deja că el nu mai candidează, urmând ca organizația să promoveze nume noi.

Cel ai vocal contestatar al liderului județean al PNL este deputatul Mihai Tararache care a anunțat că nu renunță la candidatură, mai vrea un mandat, adăugând că “pentru mine două mandate sunt de ajuns”. Nu-i place propunerea lui Gheorghe Dragomir. “Eu cred că propunerea prin care vechii parlamentari să nu mai candideze este decizia dânsului.  Au fost ani grei in opoziție la Constanța, unii spun că s-ar fi putut face mai mult, alții spun că nu s-a vrut, dar eu cred că pentru activitatea depusă PNL , colegii la nivel local și central îi vor mulțumi”,  comentează, cu ușoară ironie. Mihai Tararache.

Apoi, deputatul liberal își atacă, direct, liderul de organizație. “Mulți colegi, chiar președinți de organizații mi-au spus,  intrați într-o bătălie importantă și generalul spune că se duce să se odihnească. Nu știu cum putem câștiga o bătălie în această toamnă când capul, liderul partidului nu are nicio miză politică. Sunt niște răspunsuri pe care dl Dragomir trebuie să le dea și pe plan local și la București. Poate fi perceput ca o chestie de demobilizare a activului de partid”. Mihai Tararache continuă să susțină că “pe listele PNL Constanța  vor fi parlamentarii în funcție și vor fi și oameni noi pentru a asigura o continuitate. Nu poți să trimiți doar oameni noi, că o să stea cinci șase luni de zile să afle toate sălile de pe acolo”.

Deputatul Gheorghe Dragomir este însă de neclintit. Este convins că lista de candidați de la Constanța nu va mai cuprinde pe niciunul ditren actualii parlamentari, deși ar fi întâmpinat o opoziție din partea lor. Conducerea centrală a PNL ar agreea propunerea lui. “Eu am renunțat și am propus și celorlalți parlamentari să facă la fel. Este corect așa. Cred că ei vor înțelege și faptul că nu vor mai fi parlamentari după 11 decembrie nu este o problemă”, a explicat el pentru EVZ.  Oricum, în două săptămâni, Biroul Permanent Județean al PNL Constanța va aproba lista finală. “Iar apoi, nu știu dacă BPN ca mai face vreo modificare.  Bucureștiul agreează ideea mea, fără actualii parlamentari pe lista de candidați”.

Așa că, pentru deputatul Mihai Tararache, intrat în PNL pe filiera PDL dinspre PPDD, nu se mai pune, se pare, in discuție un nou mandat. “Nu cred că va fi pe un loc eligibil pe listă pentru că PNL Constanța are suficienți oameni buni, poate mai îndreptățiți să candideze. Votul politic este cel care va decide”, spune președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir. El îi recomandă tânărului deputat Tararache, să dovedească de ce este capabil.  “I-aș recomanda, dacă ar fi corect acum, să se ducă în mediul privat, cel mai bine, și să dovedească timp ce câțiva ani buni de ce este în stare. Adică după ce nu va mai fi parlamentar, să își găsească un loc de muncă, să facă dovada competetenței câțiva ani buni. Pentru a-și căștiga, singur, locul cuvenit în executiv, lângă executiv, în parlament”.