Evenimentul Zilei > Actualitate > Temperaturi RECORD în țară! România, CUPRINSĂ de GER
Temperaturi RECORD în țară! România, CUPRINSĂ de GER

Temperaturi RECORD în țară! România, CUPRINSĂ de GER

Atenționarea sub care se află România este valabilă pînă marți. Avertismentele meteorologilor se confirmă prin temperaturile extreme de scăzute din țară.

La Botoșani, mercurul termometrelor a ajuns la -21, 2 grade Celsius, la sol temperature fiind de 27 de grade Celsius. Tot pe minus, evident. Este județul cel mai friguros pe durata zilei de vineri. Conform ANM, temepraturile de vineri reprezintă un record absolut pentru Botoșani, precedentul fiind de minus 16 grade.

ANM e emis o informare meteo care anunţă un val de frig şi nopţi geroase, care a intrat în vigoare joi şi este valabilă până marţi inclusiv.

Vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative. Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade, mai scăzute sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: