Evenimentul Zilei > Vremea > Temperaturi caniculare în Oltenia și Muntenia. Unde se vor manifesta precipitațiile. Cum va fi vremea pe 17 iulie
Temperaturi caniculare în Oltenia și Muntenia. Unde se vor manifesta precipitațiile. Cum va fi vremea pe 17 iulie

Temperaturi caniculare în Oltenia și Muntenia. Unde se vor manifesta precipitațiile. Cum va fi vremea pe 17 iulie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru sâmbătă, 17 iulie. Vremea va fi călduroasă, iar în a doua parte a zilei, în unele zone, se vor manifesta averse cu caracter torențial însoțite de descărcări electrice.

Sâmbătă, 17 iulie, vremea va fi călduroasă. La amiază, temperaturile vor fi caniculare, local, în sudul și estul României și izolat în restul teritoriului. Disconfortul termic va fi accentuat. În a doua parte a zilei se vor semnala înnorări care se vor manifesta prin averse cu caracter torențial însoțite de descărcări electrice și posibil de vijelii. În zonele montane și de nord-est, rafalele de vânt se pot intensifica pe durata ploilor.

Temperaturile maxime se vor situa între 30 și 36 de grade. Cele mai ridicate temperaturi se vor raporta în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. Valorile termice minime vor fi de aproximativ 12 grade în depresiuni și de 24 de grade în deltă.

Vreme caniculară în București

În Capitală, vremea va fi călduroasă, iar la amiază ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile vor fi caniculare. Maximele vor atinge 36 de grade, iar valorile termice minime vor fi de aproximativ 19 grade.

Cerul va fi variabil, iar rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Presiunea atmosferică va scădea ușor.

Ploi torențiale în zonele de munte

În zonele montane, vremea va fi caldă, însă în a doua parte a zilei se vor manifesta și averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și posibil de vijelii și condiții de grindină, cu precădere în Carpații Occidentali și în vestul celor Meridionali.

În restul masivelor, fenomenele meteo amintite vor avea loc pe arii restrânse, cu mai mare probabilitate de manifestare în Carpații Orientali.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, însă pe perioada ploilor se pot intensifica.

Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate în zilele anterioare.

Cum va fi vremea pe litoral

La mare, vremea va fi călduroasă la amiază, când ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Disconfortul termic va fi ridicat.

Cerul va fi senin, în timp ce rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. În a doua parte a zilei, vântul se poate intensifica.

Temperaturile maxime se vor situa între 29 și 32 de grade. Valorile minime vor fi cuprinse între 21 și 25 de grade. Temperatura apei mării va fi de aproximativ 26 de grade.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: