Evenimentul Zilei > Politica > Telefonul care l-a uluit și pe Iohannis. Nimeni nu se aștepta
Telefonul care l-a uluit și pe Iohannis. Nimeni nu se aștepta

Telefonul care l-a uluit și pe Iohannis. Nimeni nu se aștepta

Președintele SUA a solicitat o discuție telefonică cu președintele român, Klaus Iohannis, informația fiind dezvăluită de Administrația Prezidențială.

Discuția dintre cei doi șefi de stat a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, discuţiile concentrându-se pe criza epidemiologică generată de noul coronavirus dar şi de Parteneriatului Strategic româno-american.

Potrivit sursei citate, președintele Klaus Iohannis a transmis solidaritatea cu poporul american și condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești cauzate de pandemia generată de noul coronavirus.

”Președintele Klaus Iohannis a evidențiat și sprijinul american pentru obținerea, de către România, a unui echipament de detecție de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), finanțat de SUA, precum și ajutorul de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus”, se arată în comunicat.

Donald Trump și Klaus Iohannis au mai discutat despre măsurile adoptate, pe plan național, în ambele state, rezultatele acestora, precum și planurile de acțiune în perioada imediat următoare în domeniile medical și economic.

”Președintele României a subliniat că una dintre prioritățile autorităților române este asigurarea tuturor echipamentelor și medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei. În acest sens, Președintele Donald Trump și-a manifestat intenția de a trimite țării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: