Tehnologie revoluționară. Cum se scoate apa din aer

În curând, datorită unei tehnologii dezvoltată de o companie americană, vom putea extrage apă potabilă din aer, cu ajutorul puterii razelor solare.

Această tehnologie, unică până în prezent, a fost prezentată la târgul de știință CES din Las Vegas, de reprezentanții companiei care au pus-o la punct, Source. Potrivit prezentării, apa este extrasă din aer cu ajutorul unui sistem de energie solară, iar calitatea este este deosebită, fiind potabilă, curată, nepoluată și mineralizată.

„Colectăm umiditatea din aer într-un material hidroscopic, un material foarte atractiv pentru apă și folosim puterea soarelui, puterea solară, pentru a o transforma în apă pură, lichidă, foarte bună pentru consum. Adăugăm magneziu și calciu la aceea apă pentru a putea fi bună și foarte bună pentru tine și o livrăm la robinet”, a afirmat Kaitlyn Fitzgerald, Brand Director Zero Mass Water, conform Știrilor Pro TV.

Compania Source are sediul Scottsdale, Arizona, în Statele Unite. Tehnologia pornește de la panourile solare în interiorul cărora a fost introdus un sistem de ventilație care aspiră aerul din atmosferă și îl împinge într-un material care absoarbe apa. Aceasta este optimizată astfel încât să producă apă indiferent de condițiile meteo și funcționează chiar și atunci când plouă sau când ninge. De asemenea, apa este produsă și în cele mai aride regiuni din lume, în locații în care nu a mai plouat de foarte multă vreme.

„Viziunea noastră este să perfecționăm apa la nivel global, pentru fiecare persoană, din orice colț al lumii. În momentul de față suntem prezenți în mai bine de 35 de țări, iar acesta este doar începutul”, a precizat Kaitlyn Fitzgerald, conform sursei citate mai sus.

Potrivit reprezentantei firmei Source, astfel de surse sustenabile de apă au fost instalate pentru orfelinate și școli în Liban, la granița cu Siria, dar și în Dubai.

„Un lucru foarte important pentru noi este ca standardele noastre în ceea ce privește consumul de apă să se alinieze și dorințele fiecărei comunități pentru ca oamenii care consumă apa noastră să știe că apa pe care o beau este la nivelul standardelor impuse. Ne uităm la standarele locale din fiecare zonă și ne testăm apa în funcție de aceste criterii, în locurile unde am reușit să ne instalăm sistemele”, a mai precizat Kaitlyn Fitzgerald.