Evenimentul Zilei > Vremea > Schimbare radicală a vremii. Anunțul meteorologilor nu este unul încurajator
Schimbare radicală a vremii. Anunțul meteorologilor nu este unul încurajator

Schimbare radicală a vremii. Anunțul meteorologilor nu este unul încurajator

Admninistrația  Națională de Meteorologie  (ANM) anunţă pentru luni o vreme caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în general slab cantitativ. La munte, ploile se vor transforma în lapoviţă şi trecător ninsoare.

În cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte și în dealurile submontane, vremea va fi caldă pentru această dată. Ziua, cerul va fi variabil, cu excepția zonelor joase de relief, unde mai ales în primele ore ale intervalului, local vafi ceață sau nebulozitate stratiformă, posibil asociată cu burniță.

Seara și noaptea, înnorările se vor accentua în vestul, nord-vestul și parțial în centrul teritoriului, unde local va ploua slab, iar ceața va mai fi prezentă îndeosebi în regiunile extracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi de la 5…6 grade în zonele cu ceață mai persistentă din Oltenia și Transilvania și 16 grade în zona deluroasă a Banatului, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 și 7 grade.

La București cerul va fi temporar noros, iar mai ales în prima parte a zilei și noaptea se va semnala ceață. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

De marți vremea se schimbă radical

Începând de marţi, cerul va fi mai mult noros și va ploua în general slab cantitativ. La munte, ploile se vor transforma în lapoviţă şi trecător ninsoare. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în general slab cantitativ, în cursul zilei, pe arii extinse în Banat, Crișana, Maramureș și local în Transilvania, iar seara și noaptea îndeosebi în regiunile sud-vestice, centrale și estice. La munte, la altitudini de peste 1500 m, ploile se vor transforma în lapoviţă şi trecător ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă şi pe litoral. Local în zonele joase din sudul și estul teritoriului și izolat din rest, mai ales la începutul intervalului se va semnala ceață, izolat asociată cu burniță. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade, cu valori ușor mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime, se vor situa în general între 2 și 8 grade.

La București, cerul va prezenta înnorări, la începutul zilei se va semnala ceață, iar în cursul nopții va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.