Evenimentul Zilei > Actualitate > Tehnocrații madrileni au luat măsuri dure contra münchenezilor
Tehnocrații madrileni au luat măsuri dure contra münchenezilor

Tehnocrații madrileni au luat măsuri dure contra münchenezilor

Atletico Madrid a făcut un pas mic către finala Ligii Campionilor, după victoria obținută, miercuri, pe teren propriu, cu Bayern, scor 1-0

Atletico Madrid a demonstrat cu vârf și îndesat că este cea mai incomodă echipă europeană a ultimilor ani. Miercuri seară, pe „Vicente Calderon”, oamenii lui Diego Simeone le-au scos peri albi celor de la Bayern Munchen și s-au impus cu scorul de 1-0, în prima manșă din semifinalele Ligii Campionilor.

Saul Niguez a fost eroul serii

Reușita lui Saul Niguez, o capodoperă, a venit devreme, în minutul 11. A fost suficientă pentru un succes care poate însemna calificarea în finala celei mai importante competiții intercluburi, înaintea returului programat la data de 3 mai, la München.

Fotbaliștii de la Atletico au devoltat același joc agresiv, sufocant pentru orice adversar, care este nevoit să se descurce într-o fracțiune de secundă pe spații de 1-2 metri. Fiecare jucător al gazdelor și-a apărat cu strășnicie zona de teren, iar jocul de pase al bavarezilor n-a produs nimic concret pe tabelă.

„Nu este ușor să te apropii de poarta lor”

Astfel, temerile fanilor bavarezi – care, conform unui sondaj, în proporție de 90% nu-și doreau să întâlnească gruparea madrilenă – s-au adeverit. Așa cum era normal, Pep Guardiola, antrenorul lui Bayern, și-a exprimat dezamăgirea, pentru că mecanismul bavarez a rulat în gol. „Trebuie să avem un alt ritm la meciul retur. Golul lor a fost fantastic, dar a venit în urma unei erori făcute de apărarea noastră. Nu sunt mulţumit de jocul nostru, le-am lăsat prea mult spaţiu. Nu este un rezultat bun. Trebuie să ne gândim la adversari, la echipa pe care o are Atletico. Nu am reușit să marcăm, ei au un portar excelent, se apără foarte bine, au mulți jucători în defensivă. Ne-am creat câteva ocazii, deşi nu este uşor să te apropii de poarta lor”, a afirmat tehnicianul iberic.


Atletico Madrid a mai jucat finala Ligii, în 2014, și a pierdut cu Real Madrid, scor 1-4


„O partidă fantastică. Asta am reușit. Sunt mândru de jucătorii mei. În retur va fi un meci spectaculos, sunt sigur de asta”, a spus și Diego Simeone, antrenorul madrilenilor, cel care a făcut dintr-o formație de pluton o forță a fotbalului european.

Recuperat cu celule stem

Vești foarte proate pentru Real Madrid. Cristiano Ronaldo (foto) a suferit o ruptură a bicepsului femural de la piciorul drept, leziune ce are 1,5 centimetri, și va trebui să stea departe de gazon minimum două săptămâni. Astfel, „galacticii” nu vor conta pe superstarul lusitan la meciurile din Primera Division, cu Real Sociedad și Valencia, dar nici la confruntarea cu Manchester City, programată pentru returul semifinalelor Ligii Campionilor la data de 4 mai. În acest timp, Ronaldo va fi supus unui tratament de recuperare, bazat pe celule stem.