Evenimentul Zilei > Social > Sute de taximetriști bucureșteni AMENDAȚI! Vezi recomandările polițiștilor pentru o călătorie în SIGURANȚĂ
Sute de taximetriști bucureșteni AMENDAȚI! Vezi recomandările polițiștilor pentru o călătorie în SIGURANȚĂ

Sute de taximetriști bucureșteni AMENDAȚI! Vezi recomandările polițiștilor pentru o călătorie în SIGURANȚĂ

Razie de proporții printre taximetriștii din Capitală! Polițiștii de la Rutieră au aplicat sute de amenzi, după ce au găsit nereguli de tot felul!

Poliţiştii bucureşteni au aplicat 222 de sancţiuni contravenţionale şi au dispus întocmirea a două dosare penale, în urma unei acţiuni în Capitală care a vizat verificarea legalităţii transportului public de persoane în regim taxi, informează Brigada Rutieră.

În 16 cazuri s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului de tip taxi pentru o perioadă de 6 luni, pentru lipsa autorizaţiei taxi valabile, precum şi reţinerea plăcuţelor şi certificatului de înmatriculare. 

Cele două dosare penale au fost întocmite pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi şi pentru conducerea unui autovehicul de tip taxi de către o persoană care avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. 

"Pentru a evita situaţii neplăcute, recomandăm tuturor celor care vor să utilizeze serviciul public de taximetrie: să apeleze doar la autovehicule autorizate; să se informeze asupra tarifelor afişate pe portierele din faţa autovehiculului de tip taxi şi să solicite bonul fiscal la finalul cursei", se mai arată în comunicat. 

La acţiune au participat poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală, specialişti de la Registrul Auto Român şi lucrători din cadrul Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului.