Metoda „chelnerița”, multiplicată la Iași. Taximetrist angajat formal la primărie ca să poată fi detașat la ANIF

Un taximetrist din Iași a fost angajat formal la o primărie de comună pentru ca, ulterior, să poată fi detașat la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare.  

Un taximetrist din Iași a fost angajat formal într-o primărie, pentru ca să fie detașat la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF).

Cazul chelneriței angajată trei zile la o primărie de comună de unde a fost transferată la Apele Române nu este singular. Se pare că asemenea angajări, formale, urmate de detașări la instituții publice importante reprezintă o practică uzitată pe larg.

Este şi cazul taximetristului, Andrei Alexandru Brătan, despre care presa ieșeană susține că ar fi tot un apropiat al lui Petru Avram. Acesta este șeful Administrației de Apă Prut Bârlad și vicepreședinte al PNL Iași. În prezent, el este vizat de o anchetă DNA, după ce a încadrat pe un post de inginer la Apele Române, o chelneriță.

Taximetrist angajat formal la primărie

Despre Andrei Alexandru Brătan se știe că ar fi profesat ca taximetrist și ospătar. Apropierea de Petru Avram l-a propulsat spre o altă carieră, pentru care nu are expertiza și studiile necesare, conform Digi24.

El a fost angajat la primăria comunei Plugari, județul Iași, pe postul de consilier personal al primarului. Iar de aici urma să fie transferat la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Iași.

„Angajarea s-a făcut fără a exista acel post în organigrama primăriei, pentru că nu a fost aprobat în cadrul Consiliului Local. Prima dată! După care, postul este transformat în administrator public. Probabil, este funcție publică, ca să poată să facă acea detașare. După ce este transformată în administrator public, la trei zile, dânsul este detașat la ANIF”, a declarat o sursă citat de Digi24.

Taximetristul a fost la primărie doar pentru salariu

Angajarea la primăria Plugari a fost doar formală, cât să permită detașarea către postul de la ANIF. Taximetristul nu s-a prezentat la program, la serviciu, ci doar ca să semneze condica de prezență, susțin sursele Digi24.

„El nu este cunoscut în primărie. Adică, nu a activat ca să-l cunoască lumea. O angajare, cumva, ca să poată să obțină acea detașare și să aibă un loc de muncă. A fost și a luat salariul o dată și a mai fost o dată când l-a chemat secretarul să vină să semneze condica. Și ultimul salariu i l-a dus cineva. El s-a folosit, dacă e clar că s-a detașat. Nu știe nimeni, l-a angajat, l-a detașat. Nimeni nu știe ce-a făcut acolo. E cusut cu ață albă, cum a făcut el acolo. Nu e transparență, nu-i nimic”, a mai arătat sursa Digi24.

Citește și: 

Chelneriţa de la Apele Române şi-a dat demisia. Scandal cu inginerul Gabi Musteață

Un nou scandal la Apele Române. Cazul fostei chelnerițe, tras la indigo. Directorul adjunct și-a angajat tatăl pensionar