Taxe și impozite 2022. Modificări în Codul Fiscal până pe 1 iulie. Ciolacu insistă cu impozitarea progresivă

Taxe și impozite 2022. Modificări în Codul Fiscal până pe 1 iulie. Ciolacu insistă cu impozitarea progresivă Sursă: Arhivă EVZ

Taxe și impozite 2022. Codul Fiscal ar putea să sufere o serie de modificări până pe data de 1 iulie 2022, a transmis președintele PSD, care insistă pe ideea de impozitare progresivă. Guvernanții ar putea să decidă ca, începând din această vară, românii să plătească impozit pe proprietățile pe care le dețin în funcție de valoarea acestora, nu de numărul lor. Iată ultimele explicații privind taxele și impozitele din 2022!

Taxe și impozite 2022. Șeful PSD a vorbit, mai întâi de toate, miercuri, despre nevoia de îmbunătățire a colectării, înainte de aplicarea oricăror măsuri privind creșterea impozitelor românilor, în circumstanțele în care țara noastră are cel mai ridicat nivel de evaziune fiscală din Uniunea Europeană.

De asemenea, Marcel Ciolacu a transmis că, în opinia sa, în viitorul apropiat, Codul Fiscal ar putea să sufere o serie de modificări, oferind drept exemplu măsura referitoare la impozitarea pe valoare, în locul taxării pe numărul de proprietăți.

Taxe și impozite 2022. Milioane de euro în plus la buget

„România nu poate să fie altfel decât celelalte state dezvoltate din lume, am văzut că și Cehia a renunțat la taxa unică. Am mai rămas noi și Estonia. Cred că anul acesta trebuie să vedem capacitatea ANAF și a Serviciului Vamal de reorganizare și readaptare pentru a colecta mult mai bine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cred că ANAF și Vama trebuie să începe să colecteze mai bine. Ieri am avut o întâlnire cu Microsoft, care a implementat în Polonia program de colectare. După un an de zile au avut o colectare mai mare cu 7 miliarde de euro doar din TVA. Primul pas trebuie să îl facă statul, să devină mai eficient”, a declarat Marcel Ciolacu, în conferința de presă susținută la Parlament.

Taxe și impozite 2022. Impozit pe valoare, până pe 1 iulie?

România va ajunge la o impozitare progresivă, a fost părerea președintelui PSD, care a explicat că „așa este peste tot în lume”. Întrebat dacă până pe data de 1 iulie, Codul Fiscal ar putea să fie modificat, Marcel Ciolacu a spus: „Eu cred că vor fi anumite modificări fiscale până atunci. De exemplu, impozitarea proprietăților în funcție de valoare”.

Despre majorările salariale ale bugetarilor, șeful PSD a spus că nu sunt cadouri, ci restanțe legale, invocând legea 153, suspendată temporar de la punerea în aplicare, potrivit căreia bugetarii ar fi trebuit să primească creșteri de venit.

„S-a adoptat o pătrime. Ascultați-mă până la capăt. Există legea 153 care s-a prorogat intrarea în vigoare doi ani de zile. Nu e o majorare, e o lege care se pune în aplicare. Este un drept al acestor oameni. Existau două ministere, Cultură și Transporturi, care nu aveau aceste sume. Angajații de la CNAIR se mutau la CNI din cauza salariilor mici. Să nu vă spun ce salarii erau la Cultură, o să vedeți că a fost corect. Ne văduveam de angajați pe cele mai importante domenii. Noi în coaliție am decis că acești bani se duc cu direcție către cei care lucrează cu PNRR. Se vor lua bani pentru reducerea cheltuielilor de la ministere”, a spus Marcel Ciolacu.