Incidentul a avut loc marțu la Colegiul Tehnic Energetic ”Dragomir Hurmuzescu” unde e integrate și fosta Școala Gimnazială nr.6 din Deva. Clădirea din care s-a desprins tavanul a fost imediat evacuată și închisă.

Potrivit Mariei Ștefănie, șefa Inspectoratului Școlar al Județului Hunedoara, profesoara rănită preda, în momentul incidentului, Limba și literatura română, elevilor de clasa a V-a. ”Din tavan s-a deprins o bucată de aproximativ 1,5 metri, care, din fericire, nu a rănit alți copii”, a spus șefa ISJ. După ce dăscplița în stare de șoc a fost preluată de Ambulanță, ea a fost tratată și externată, medicii considerând că e în afara oricărui pericol.

Autoritățile școlare județene au organizat imediat după incident o echipă de control formată din reprezentanți ai primăriei Deva și ai școlii, plus specialistul din cadrul ISJ, și, după ce aceasta  verificat școala, decizia unanimă a fost că trebuie închisă până la reabilitare. ”Elevii au fost mutați în alte spații, unde, săptămâna aceasta țin orele după-amiaza, iar de săptămțna viitoarem când li se va amenaja altă clădire, vor reveni la cursuri după programul obișnuit. Vorbim de 300 de elevi, de la clasa pregătitoare până al ultimul an de gimnaziu”, a mai spus pentru EVZ, Ștefănică.

Șefa ISJ Hunedoara a mărturist că a cerut controale urgente în toate clădirile de învățământ din județ, mai ales în cele care nu au fost reabilitate.

”Această școală gimnazială funcționa într-=o clădire constrtuită la finele anilor 70. De atunci s-au făcut igienizări și s-au înlocuit ferestrele și ușile, însă nu și o reabilitare complete. Tavanul care s-a desprins nu avea nicio fisură, nu exista niciun semn că va pica. Trebuie spus și că pentru această clădire existp de mai mulți ani realizat un proiect de reabilitare, care însă nu a fost pus în practică din cauza lipsei fondurilor”, a mai arătat Maria Ștefănică.