Evenimentul Zilei > Actualitate > “Tati, ştii ce mi-aş dori înainte să plec la Doamne-Doamne?”. TATĂL a arătat că este capabil să mute şi munţii din loc pentru copilul care i se stinge în braţe | GALERIE FOTO
“Tati, ştii ce mi-aş dori înainte să plec la Doamne-Doamne?”. TATĂL a arătat că este capabil să mute şi munţii din loc pentru copilul care i se stinge în braţe | GALERIE FOTO

“Tati, ştii ce mi-aş dori înainte să plec la Doamne-Doamne?”. TATĂL a arătat că este capabil să mute şi munţii din loc pentru copilul care i se stinge în braţe | GALERIE FOTO

Impresionate, emoţionante, impecabile sunt mobilizarea şi solidaritatea oamenilor din cele mai îndepărate colţuri ale lumii care l-au asigurat pe Dorian Murray, un băieţel în vârstă de doar opt ani, bolnav de cancer în fază terminală, că este faimos nu doar în China, aşa cum visa, ci pe întreg mapamondul.

Vestea că micuţul lor suferă de Rabdomiosarcom i-a lovit în moalele capului pe soţii Murray din Westerly, Rhode Island. Necruţătoarea maladie şi-a urmat evoluţia cumplită în ciuda tratamentelor la care a fost supus micuţul în ultimii patru ani, astfel că astăzi medicii nu-i mai dau nicio şansă de vindecare. Familia a hotărât să nu-l mai chinuie prin spitale şi să petreacă frumos fiecare secundă din puţinul timp care le-a mai rămas împreună. “Am vrut ca Dorian să se simtă liniştit şi confortabil cât i-a mai rămas de trăit. Atât cât poată să se simtă un copil în situaţia lui”, a mărturisit mama sa

 “ Tati, ştii ce mi-aş dori înainte să plec la Doamne Doamne?”. Dorian Murray şi-a privit tatăl iar tatăl s-a uitat la fiul său în vârstă de opt ani, simţind cum moare încet  zdrobit de privirea de un albastru intens a micuţului.  “Ce îţi doreşti, amice?”, a răspuns părintele abia stâpânindu-şi lacrimile.

 „Mi-ar plăcea să fiu celebru în China”,  i s-a confesat Dorian tatălui său. Acesta nu prea a înţeles…China? „Da, pentru că au podul acela…” „Vrei să spui Marele Zid”, l-a corectat tatăl său. „Da, dar e un fel de pod. Am văzut că oamenii mergeau pe el”. Copilul i-a mărturisit că ar vrea să meargă acolo să vadă cu ochii lui. Apoi, pricepând că o asemenea aventură era exclusă în situaţia lui, Dorian i-a făcut o nouă confesiune, ceva mai năstruşnică: ar fi vrut să fie celebru în marea republică asiatică, scrie The Washington Post.
Graţie internetului, în numai cinci zile, tatăl micuţului a reuşit imposibilul: dorinţa micuţului a ajuns la urechile a zeci de milioane de chinezi, utilizatori de internet, care s-au mobilizat extraordinar şi i-au transmis lui Dorian, fiecare cum a putut sau priceput, că este FAIMOS în ţara Marelui Pod (zid). Potrivit CNN, #DStrong a devenit unul din cele mai importante şi mai distribuite teme de pe Weibo, un fel de Twitter al chinezilor. Povestea micuţului Dorian a fost promovată şi de o mulţime de celebrităţi chineze, printre acestea aflându-se şi celebrul pianist  Lang Lang care a postat, pe contul său de Weibo, o imagine  #DStrong.

Dorinţa lui Dorian s-a tot rostogolit zilele acestea prin presa internaţională astfel că micuţul şi nevinovatul gând al unui copil muribund a căpătat însemnătate planetară. Astăzi, personalităţi sau oameni simpli de pe toate continentele îl asigură pe Dorian că faima lui a depăşit graniţele Chinei.

Familia este copleşită de această mobilizare. “DStrong nu mai este în acest moment un simplu hashtag. Este o mişcare în adevăratul sens al cuvântului. Dorian a devenit sursă de inspiraţie pentru oameni din întreaga lume. Sunt mândră de fiul meu!”, a declarat Melissa Murray.