Vestea că micuţul lor suferă de Rabdomiosarcom i-a lovit în moalele capului pe soţii Murray din Westerly, Rhode Island. Necruţătoarea maladie şi-a urmat evoluţia cumplită în ciuda tratamentelor la care a fost supus micuţul în ultimii patru ani, astfel că astăzi medicii nu-i mai dau nicio şansă de vindecare. Familia a hotărât să nu-l mai chinuie prin spitale şi să petreacă frumos fiecare secundă din puţinul timp care le-a mai rămas împreună. “Am vrut ca Dorian să se simtă liniştit şi confortabil cât i-a mai rămas de trăit. Atât cât poată să se simtă un copil în situaţia lui”, a mărturisit mama sa

 “ Tati, ştii ce mi-aş dori înainte să plec la Doamne Doamne?”. Dorian Murray şi-a privit tatăl iar tatăl s-a uitat la fiul său în vârstă de opt ani, simţind cum moare încet  zdrobit de privirea de un albastru intens a micuţului.  “Ce îţi doreşti, amice?”, a răspuns părintele abia stâpânindu-şi lacrimile.

 „Mi-ar plăcea să fiu celebru în China”,  i s-a confesat Dorian tatălui său. Acesta nu prea a înţeles…China? „Da, pentru că au podul acela…” „Vrei să spui Marele Zid”, l-a corectat tatăl său. „Da, dar e un fel de pod. Am văzut că oamenii mergeau pe el”. Copilul i-a mărturisit că ar vrea să meargă acolo să vadă cu ochii lui. Apoi, pricepând că o asemenea aventură era exclusă în situaţia lui, Dorian i-a făcut o nouă confesiune, ceva mai năstruşnică: ar fi vrut să fie celebru în marea republică asiatică, scrie The Washington Post.
Graţie internetului, în numai cinci zile, tatăl micuţului a reuşit imposibilul: dorinţa micuţului a ajuns la urechile a zeci de milioane de chinezi, utilizatori de internet, care s-au mobilizat extraordinar şi i-au transmis lui Dorian, fiecare cum a putut sau priceput, că este FAIMOS în ţara Marelui Pod (zid). Potrivit CNN, #DStrong a devenit unul din cele mai importante şi mai distribuite teme de pe Weibo, un fel de Twitter al chinezilor. Povestea micuţului Dorian a fost promovată şi de o mulţime de celebrităţi chineze, printre acestea aflându-se şi celebrul pianist  Lang Lang care a postat, pe contul său de Weibo, o imagine  #DStrong.

Dorinţa lui Dorian s-a tot rostogolit zilele acestea prin presa internaţională astfel că micuţul şi nevinovatul gând al unui copil muribund a căpătat însemnătate planetară. Astăzi, personalităţi sau oameni simpli de pe toate continentele îl asigură pe Dorian că faima lui a depăşit graniţele Chinei.

Familia este copleşită de această mobilizare. “DStrong nu mai este în acest moment un simplu hashtag. Este o mişcare în adevăratul sens al cuvântului. Dorian a devenit sursă de inspiraţie pentru oameni din întreaga lume. Sunt mândră de fiul meu!”, a declarat Melissa Murray.