Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu anunță că IA MĂSURI! DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ în legătură cu raportul MCV: „Probabil mâine dimineașă o să trimit…”
Tăriceanu anunță că IA MĂSURI! DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ în legătură cu raportul MCV: „Probabil mâine dimineașă o să trimit…”

Tăriceanu anunță că IA MĂSURI! DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ în legătură cu raportul MCV: „Probabil mâine dimineașă o să trimit…”

Călin Popescu-Tăriceanu a reacționat în legătură cu raportul MCV și rezoluția adoptată de Parlamentul European, susținând că va trimite o scrisoare liderilor ALDE europeni.

Șeful Senatului a precizat, sâmbătă la poiana Brașov, că duminică intenționează să trimită o scrisoare către liderii ALDE europeni prin care să-și exprime nemulţumirea faţă de conţinutul rezoluţiei adoptate de Parlamentul European

„Scrisoarea e făcută, se referă mai degrabă la atitudinea pe care au avut-o marea majoritate a membrilor din grup, pe care eu o consider nejustificată. Şi o să urmeze o altă redactare a unei alte scrisori mai detaliate, în care am să iau punct cu punct ca să le demonstrez ceea ce este greşit în rezoluţie. Nu am trimis-o, probabil că mâine dimineaţă o să o trimit", a declarat Tăriceanu, potrivit Agerpres.ro.

Tăriceanu a mai punctat că este foarte important ca autoritățile române să realizeze un document de analiză prin care să arate că raportul MCV conține grave erori

„Trebuie arătat unde MCV este complet, complet alături de subiect. MCV conţine grave erori de apreciere, nu ştiu dacă sunt bazate pe lipsa unor informaţii obiective, nu mă interesează acum. (…) Trebuie înregistrată o reacţie în care să se sublinieze că MCV a fost elaborat fără să se ţină cont de poziţia oficială a Guvernului, de poziţia oficială a Parlamentului. Era obligatoriu acest lucru. Prin urmare, mie mi se pare că, în condiţiile în care MCV conţine numeroase deficienţe, el trebuie contracarat cu argumente şi pus în vedere Comisiei să ţină cont de aceste argumente şi de aceste fapte. (…) Eu cred că trebuie să avem curajul să le spunem foarte clar, începând cu preşedintele Comisiei, cu prim-vicepreşedintele, cu ceilalţi membri ai Comisiei, trebuie făcut un document în care să arătăm că ceea ce am primit nu este în regulă deloc", a explicat liderul ALDE.