De asemenea, în Rezoluţie se mai precizează că PSD nu va avea şanse în faţa lui Iohannis dacă va desemna un candidat propriu.

„Analizând situația politică din acest moment, considerăm că doar susținerea domnului Călin Popescu Tăriceanu poate duce partidele din coaliție în al II-lea tur de scrutin. Un candidat comun exclude posibilitatea ca în turul II al alegerilor prezidențiale confruntarea să fie între PNL și USR”, se arată într-o rezoluție ALDE Giurgiu.

În acest context, Organizaţia Teritorială ALDE Hunedoara susţine candidatura lui Tăriceanu la alegerile prezidenţiale

„Îi cerem Președintelui Senatului României și al ALDE să candideze la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an, aceasta fiind unica șansă ca România să nu fie condusă de marionete ghidate de prin pădurile de lângă București”, se arată și în rezoluția ALDE Sector 2.

Și ALDE Dolj a adoptat o rezoluție în care afirmă că Tăriceanu candidat comun la prezidențiale „este singura sansa autentica, realista pentru ca PSD-ALDE sa impiedice obtinerea unui nou mandat prezidential de catre actualul sef al statului”.

ALDE Botoșani, Brașov, Gorj, Teleorman au transmis și ele: „Pentru că alegerile prezidențiale bat la ușă, vremea experimentelor și a căutărilor a trecut, iar timpul presează, fiindcă e nevoie de multă muncă și mobilizare pentru victorie.

Cerem, de asemenea, conducerii centrale a partidului să demareze neîntârziat negocieri cu partenerii de guvernare de la PSD pentru stabilirea unui candidat comun în alegerile prezidențiale, în persoana dlui. Călin Popescu Tăriceanu, singurul care poate înfrânge mașinăria electorală grupată în spatele actualului președinte și care poate aduce în fruntea țării un lider autentic și devotat țării sale”.

Și filialele județene ALDE din Olt, Prahova, Cluj, au adoptat Rezoluții pro-Tăriceanu.