Tăriceanu susține însă că nu doar el este împotriva procedurii de suspendare, ci împotriva acesteai existând mai muți membrii PSD. 

Lideul ALDE a menționat că nici UDMR nu susține un stfel de demers, și că, mai ales există mulți din partidul lui Dragnea care se împotrivesc. 

„În primul rând, cei care doresc să lanseze acest subiect trebuie să facă un calcul foarte simplu: care este baza de susţinere în Parlament a unui astfel de demers. Am auzit acest subiect în trecere, la o emisiune TV. Departamentul de comunicare al ALDE a avut o poziție atunci. Nu a apărut nimic nou care să ne oblige să avem o altă poziție. Din câte ştiu, UDMR nu subscrie. Există, din căte ştiu eu, numeroşi membri din PSD care au rezerve, ca sa nu spun mai mult. Trebuie începută această evaluare întăi şi după aceea trebuie luată această decizie”, a declarat liderul ALDE, potrivit Digi24.ro.

Șeful PSD susținea în urmă cu câteva zile că își dorește o suspendare a președintelui iohannis, însă acest lucur nu s-a întâmplat din cauza ALDE, care nu suține o asemenea măsură.

„Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur și simplu. Eu aș vrea. Să vedem domnul Tăriceanu”, a spus Liviu Dragnea.