Aceasta în condițiile în care, potrivit surselor „Evenimentului zilei”, atât Dragnea cât și Tăriceanu analizează, în pofida aparențelor pe care se străduiesc să le mențină, scenarii alternative privind consecințele unei eventuale ruperi a coaliției PSD-ALDE, întrucât teleormăneanul nu este dispus să facă pași înapoi în ceea ce privește mult dorita remaniere a lui Tudorel Toader.

 

„Condamnat” să candideze

Invitat la Antena 3, luni, Călin Popescu-Tăriceanu și-a anunțat disponibilitatea pentru o candidatură la funcția supremă în stat. „Vă pot spune că nu am luat decizia, că această posibilitate sigur că nu-mi este străină, mă gândesc foarte serios la ea, dar e o decizie foarte grea, foarte serioasă și o voi lua mai târziu. În mod normal, această decizie ar trebui luată nu numai de mine, cred, de oricine vrea să candideze la această importantă funcție, anul viitor”, a spus liderul ALDE. Potrivit surselor EVZ, Tăriceanu este hotărât să candideze, întrucât este „condamnat” să își crească gruparea.

 

Nu se lasă păcălit

Totuși, liderul Senatului este mai mult decât conștient că nici Liviu Dragnea și nici baronii care-l contestă pe acesta nu-i pot oferi nici cea mai mică garanție în acest sens – la urma urmelor, Tăriceanu și-a însușit „lecția” lui Crin Antonescu, fostul șef al PNL fiind anunțat cu tam-tam drept candidat al USL, deși, finalmente, a fost nevoit să se retragă pe ușa din dos din prima linie a propriului partid.

 

Ștefănescu visează la funcția lui Neacșu

De partea cealaltă a baricadei, Dragnea și apropiații săi se străduiesc să prezinte întârzierea tranșării remanierilor – cauzată, în principal, de „ciocnirile” cu Tăriceanu, dar și de intensificarea conflictului intestin cu Țuțuianu, Firea și Stănescu – drept… „o amânare strategică”. O astfel de perdea de fum s-a străduit să rostogolească, ieri, Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD-iștilor, care, potrivit surselor EVZ, visează cu ochii larg deschiși la promovarea în funcția de secretar general plin, după o viitoare înlăturare a lui Marian Neacșu, semnatar al scrisorii anti-Dragnea.