Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, mesaj DUR pentru Teodorovici: „Trebuie să ne gândim la alte soluţii”
Tăriceanu, mesaj DUR pentru Teodorovici: „Trebuie să ne gândim la alte soluţii”

Tăriceanu, mesaj DUR pentru Teodorovici: „Trebuie să ne gândim la alte soluţii”

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, afirmă că nu este de acord cu ideea lansată de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, cu privire la limitarea la 5 ani a dreptului de muncă în străinătate.

„În nicin caz nu suntem de acord cu o astfel de propunere. Dreptul de a munci în UE e un drept câştigat de toţi românii. Problema deficitului de forţă de muncă nu se rezolvă prin limitarea unui drept. Trebuie să ne gândim la alte soluţii. Nu suntem singura ţară care s-a confruntat cu o penurie de forţă de muncă”, a declarat preşedintele Senatului, Călin popescu Tăriceanu.

De asemenea, Tăriceanu nu exclude ca România să intre în criză economică! Președintele Senatului a mai pățit-o o dată, pe când era la putere, chiar în funcția de premier. Acesta spune că va demara, în perioada următoare, discuții cu specialiștii în domeniul economic pentru a vedea ce măsuri se impun luate pentru ca România să nu mai fie „surprinsă”, așa cum s-a întâmplat în urmă cu 10 ani.

„E foarte posibil ca o criză să apară. Trebuie să fim pregătiți, să nu fim luați prin surprindere. Vom discuta cu specialiști și vom vedea ce măsuri vom lua pentru reducerea deficitului. Se pate face prin reducerea unor cheltuieli. Avem mai multe opțiuni. Asta nu înseamnă că Guvernul pregătește tăieri bugetare. Trebuie să conștientizăm acest risc. S-ar putea, la un moment dat, să existe și un plan.”, a declarat președintele Senatului.