Corupția din România, „azi o vedem, şi nu e”. Tăriceanu are un MESAJ LINIȘTITOR. De ce stăm mult mai bine decât unele țări din Occident

Corupția din România, „azi o vedem, şi nu e”. Tăriceanu are un MESAJ LINIȘTITOR. De ce stăm mult mai bine decât unele țări din Occident

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut miercuri o declarație incendiară în legătură cu nivelul de corupție de la noi din țară.

Tăriceanu a apreciat că în România, comparativ cu alte țări din Occident, „nu există niciun caz de mare corupție”.

„A fost o întrebare în cadrul discuţiei cu grupul ALDE din Parlamentul European în legătură cu corupţia din partea unui parlamentar care a folosit următoarea formulă: a spus că fenomenul corupţiei este adânc înrădăcinat în România şi i-am spus că ea este un fenomen care ne preocupă şi pe care îl combatem, dar este un fenomen la fel de preocupant şi la fel de adânc înrădăcinat cum este şi în alte ţări”, a precizat Tăriceanu.

„România a făcut progrese în ultima vreme şi cred că va face progrese în continuare şi vreau două remarci să fac. Prima, pe care am făcut-o şi acolo, în România, spre deosebire de ţările din Occident, nu există niciun caz de mare corupţie. Recent, în Olanda, care ne dă sfaturi în privinţa combaterii corupţiei, una dintre cele mai mari bănci, ING, a fost amendată cu 900 de milioane de euro pentru spălare de bani. În Danemarca, o ţară unde nu poate fi bănuită existenţa corupţiei, a bătut recordul. O bancă a fost amendată cu un miliard de euro pentru spălare de bani. În Germania, grupul Volkswagen a bătut toate recordurile, zeci de miliarde de euro plătiţi pentru corupţia din scandalul emisiilor grupului de automobile”, a mai spus liderul ALDE.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tăriceanu a precizat totuși că în România avem de-a face cu patru cazuri de înalți demnitari pentru luare sau dare de mită din 4.000 de înalți demnitari.

„Există, sigur, patru cazuri de înalţi demnitari care au fost condamnaţi pentru luare sau dare de mită. Patru, din patru mii de dosare. Restul, dosare făcute pe subiectul drag al DNA: abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, participare improprie la abuz în serviciu şi toate formele pe care le-au mai inventat, în aşa fel încât să facem acest scor impresionant, care este trecut drept infracţiune asimilată corupţiei”, a mai spus președintele Senatului.