Călin Popescu Tăriceanu a publicat câteva documente care, în opinia sa, arată dovezi clare despre faptul că Iohannis şi Ludovic Orban ştiu despre tot ceea ce se întâmplă în China şi alte ţări.

“Ei știau! Mi s-a confirmat ceea ce spuneam încă din perioada stării de urgență, și anume că dl Iohannis și Guvernul Său au știut ce se întâmplă în China și în alte țări, dar au preferat să țină totul sub tăcere până când CCR le-a retezat avântul cu alegerile anticipate! Iar atunci când planul anticipatelor le-a fost anulat, au schimbat macazul și au trecut în starea de urgență cu măsurile pe care le știm”, a scris liderul ALDE pe social media.

A primit confirmarea de la Ministerul de Externe

“Am primit confirmarea acestor lucruri chiar zilele trecute, în răspunsul primit de la Ministerul de Externe la întrebarea pe care le-am adresat-o și în care ceream detalii cu privire la informațiile pe care ministerul le-a furnizat autorităților statului român cu privire la coronavirus”, scrie Tăriceanu.

Ambasada României la Beijing a fost cea care a dat primul semnal în România

“Astfel, în răspunsul primit, ministerul spune că primul semnal către autorități a fost transmis chiar de către Ambasada României la Beijing încă de pe data de 6 ianuarie 2020! Exact, 6 ianuarie! După aceea, această informare a fost urmată de o notă de informare către autoritățile române la data de 23 ianuarie. Iar acum vine partea interesantă: din data de 25 ianuarie, Ambasada României la Beijing a trimis actualizări zilnice privind evoluțiile de COVID-19. ZILNIC!

Așadar, ai noștri conducători știau de situația coronavirusului, dar ei erau mai preocupați de alegerile anticipate!”,  a concluzionat Călin Popescu Tăriceanu în postarea sa de pe contul personal de Facebook.

Mai jos, unul dintre documentele făcute publice:

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Restul documentelelor le puteţi vizualiza  aici:  Călin Popescu Tăriceanu