Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, despre DEZVĂLUIRILE lui Dragomir: „Apar confirmările a ceea ce vorbesc de peste doi ani de zile – statul paralel”
Tăriceanu, despre DEZVĂLUIRILE lui Dragomir: „Apar confirmările a ceea ce vorbesc de peste doi ani de zile – statul paralel”

Tăriceanu, despre DEZVĂLUIRILE lui Dragomir: „Apar confirmările a ceea ce vorbesc de peste doi ani de zile – statul paralel”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că dezvăluirile făcute de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, confirmă existența „statului paralel”.

„Apar confirmările a ceea ce vorbesc de peste doi ani de zile – statul paralel, care făcea regula şi legea în România şi, nu numai atât, „făcea şi Justiţia”. (…) Adică rechizitoriile să fie pregătite de Direcţia juridică din SRI, să fie trimise la DNA, unde procurorii le semnau cu numele propriu, le trimiteau în instanţă şi apoi câmpul tactic aranja în mod „aleatoriu” completul de judecată şi, bineînţeles, judecătorii care să facă execuţia finală. Deci asta e România în care am trăit şi păcat că sunt unii care nu au vrut să înţeleagă”, a precizat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El adăugat că „acum, unii dintre cei care au poziţii importante în statul român să deschidă ochii larg de tot şi când vorbesc de lucruri şi de decizii sau dezbateri serioase care vizează reforma în Justiţie ar trebui să aibă în vedere aceste chestiuni pentru ca să revenim la normalitate şi pentru ca să revenim în situaţia în care Justiţia e Justiţie şi nu instrument în mâna câtorva oameni cu funcţii în serviciile secrete, cum a fost în trecut sau cu oameni din procuratură care se joacă cu vieţile oamenilor ca şi când ar fi lucruri de consum de prin casă. Justiţia este un lucru foarte serios, nu putem să acceptăm ca în aşa-zisa luptă împotriva corupţiei, care a devenit o perdea pentru răfuieli politice de tip mafiot, să avem victime colaterale pe care le desemnau ei”.

El a opinat că dezvăluirile lui Daniel arată „cine a deţinut puterea reală în România”.

„România a devenit în ultimii ani o ţară în care elitele au fost îndepărtate progresiv în aşa fel încât statul paralel să poată conduce România cum vrea el şi să poată să-şi menţină puterea şi de aici şi toate zbaterile pe care le vedeţi în ultima vreme asupra principalelor pârghii de putere – ceea ce s-a întâmplat recent la CSM cu Inspecţia Judiciară. Acestea sunt reverberaţiile acestor dezvăluiri care ne arată, de fapt, cine a deţinut puterea reală în România şi, bineînţeles, şi a interesului lor de a şi-o prezerva”, a subliniat președintele Senatului.

Lovitură DURĂ la adresa lui Florian Coldea. OMUL-CHEIE din SISTEM, detalii INCREDIBILE despre POLITICIENII ACOPERIȚI

Jurnalistul Dan Andronic a comentat situația pornită de la afirmațiile unui fost ofițer SRI, care a declarat că SRI făcea toate dosarele și rechizitoriile, care ulterior ajungeau la DNA.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: