Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, declarații după ieșirea de la PG. „Procurorii cred că fac o confuzie”
Tăriceanu, declarații după ieșirea de la PG. „Procurorii cred că fac o confuzie”

Tăriceanu, declarații după ieșirea de la PG. „Procurorii cred că fac o confuzie”

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, la ieșirea de la Parchetul General că nu are emoții privind noul dosar. El a adăugat că procurorii fac confuzii privind funcționarea Senatului.

„Astăzi nu am dat nicio declaraţie, am cerut dosarul pentru studiu şi după ce voi studia dosarul, voi putea spune mai multe. Nu am nicio emoţie, pentru că aici cred că sunt anumite confuzii pe care le face Procuratura în legătură cu funcţionarea Senatului şi atribuţiile preşedintelui”, a spus Tăriceanu.

Fostul preşedinte al Senatului a confirmat, totodată, că i-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul ce vizează săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu neaplicarea unei decizii de incompatibilitate cu privire la un senator, potrivit Agerpres.

„Dosarul este legat de situaţia de incompatibilitate a unui membru al Senatului şi, sigur, procurorii cred că fac o confuzie. Ei consideră că preşedintele Senatului este şeful Senatului. Preşedintele Senatului nu are decât un singur vot şi trebuie să respecte anumite etape procedurale care presupun, în mod obligatoriu, desemnarea de către Biroul permanent a Comisiei juridice pentru analiza dosarului, Comisia juridică trebuie să facă un raport, pe care ulterior trebuie să-l supună votului plenului Senatului”, a adăugat liderul ALDE.