Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, către Blaga: L-ați slujit permanent pe Băsescu. Numai naivii mai cred în proiectele dumneavoastră politice
Tăriceanu, către Blaga: L-ați slujit permanent pe Băsescu. Numai naivii mai cred în proiectele dumneavoastră politice

Tăriceanu, către Blaga: L-ați slujit permanent pe Băsescu. Numai naivii mai cred în proiectele dumneavoastră politice

Liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a reacţionat la declaraţiile pe care Vasile Blaga le-a făcut sâmbătă şi în care liderul PDL îl acuza că este printre cei care au rupt Alianţa Dreptate şi Adevăr. Tăriceanu l-a acuzat pe Blaga că l-a slujit în permanenţă pe Traian Băsescu şi că ar fi făcut acest lucru în continuare, dacă nu ar fi intervenit lupta orgoliilor cu Elena Udrea.

"Afirmațiile dumneavoastră mă obligă să vă împrospătez memoria cu câteva evenimente de notorietate, la care ați participat activ și în care vă veți recunoaște complicitatea. Alianța Dreptate și Adevăr s-a rupt în anul 2007 nu din cauza mea, ci ca urmare a planului urzit de Traian Băsescu în urma căruia eu trebuia să demisionez din funcția de prim ministru din partea PNL, iar PNL urma să fie acaparat politic de PDL și transformat în ”jucăria” sa", i-a transmis Tăriceanu lui Blaga, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Ce făceați dumneavoastră atunci ? Erați mâna dreaptă a lui Traian Băsescu, l-ați slujit permanent în cele mai dificile momente. Ba chiar v-ați făcut un titlu de glorie că l-ați salvat de la demitere în 2012, la Referendum, în ciuda majorității covârșitoare a românilor", a adăugat liderul PLR.

De asemenea, Tăriceanu a atacat partidele de dreapta pe care le numeşte partide "aşa-zise de dreapta" şi pe care le acuză că nu au în realitate nicio ideologie.

"Pierderea identității PNL a fost rațiunea politică pentru care noi, liberalii, a trebuit să apelăm la înființarea Partidului Liberal Reformator care să salvgardeze liberalismul. Trecerea peste noapte a PDL de la Internaționala Socialistă la Partidul Popular European a fost făcută din rațiuni oportuniste, nicidecum ideologice. Dumneavoastră, Vasile Blaga, ați fi fost și azi executantul ordinelor lui Traian Băsescu, dacă nu ar fi apărut războiul orgoliilor cu Elena Udrea. Asta nu înseamnă că într-un viitor, care se întrevede din ce în ce mai apropiat, nu veți reface relația de subordonare Băsescu-Blaga. Vă leagă nu numai o Istorie întreagă, cât mai ales fondul, același limbaj și aceeași filosofie. Și atunci, cine ar mai putea avea încredere în dumneavoastră? Numai naivii mai cred în proiectele dumneavoastră politice, pe care le etichetați fals a fi de dreapta", a mai precizat liderul PLR.