Evenimentul Zilei > Monden > Tânăra Julieta, singura femeie din viața lui Arsenie Boca. O poveste emoționantă
Tânăra Julieta, singura femeie din viața lui Arsenie Boca. O poveste emoționantă

Tânăra Julieta, singura femeie din viața lui Arsenie Boca. O poveste emoționantă

Tânăra Julieta Constantinescu este femeia care l-a îngrijit vreme de 40 de ani pe părintele Arsenie Boca. I-a fost alături în toate momentele dificile ale vieții. Are mormântul tot la Mânăstirea Prislop. Ce poveste emoționantă! Cine a fost tânăra Julieta, ucenica lui Arsenie Boca

Tânăra Julieta este considerată singura femeie din viața lui Arsenie Boca. I-a fost alături vreme de 40 de ani, îngrijindu-l până la moarte. Este îngropată în același cimitir, la mănăstirea Prislop. Tânăra Julieta Constantinescu a fost unul dintre puținii oameni care i-au stat alături părintelui.

Mențiuni despre ea și despre devotamentul cu care l-a îngrijit apar în poveștile apropiaților și în notele Securității. Potrivit unor mărturii, părintele ar fi salvat-o de la sinucidere, iar drept mulțumire, ea l-a îngrijit până la finalul vieții. Măicuța Zamfira, pe numele său adevărat Julieta Constantinescu, Maica Zamfira a fost singurul ucenic al părintelui Arsenie Boca. Ea s-a născut în 1925, în Ialomiţa, într-o familie săracă, având doi frați și o soră.

Tânăra Julieta a terminat facultatea de Teologie, iar la 24 de ani s-a călugărit. După numai un an, la doar 25 de ani, Maica Zamfira a devenit stareța așezământului de maici de la Mânăstirea Prislop. Tânăra Julieta, salvată de la moarte Julieta Constantinescu l-a cunoscut pe părintele Arsenie Boca în anul 1946, cu trei ani înainte să ajungă la Prislop.

Era o tânără încercată de multe greutăți și, potrivit unor apropiați, ar fi încercat să se sinucidă din dragoste. A fost salvată de părintele Arsenie Boca, care a ajutat-o să-și găsească pacea sufletească. Informația apare în lucrarea „Părintele Arsenie Boca în arhivele securităţii. Opis de documente”, volumul II.

„Până în septembrie 1950, Maica Zamfira «încercase în nenumărate rânduri să se sinucidă, luând pastile în cantitate mare, iar cu o lamă de ras a încercat să-şi taie vinele de la mână. Urmele se văd şi azi, cauza ar fi fost o dragoste neîmpărtăşită. Stareţul (n. red. Părintele Arsenie Boca) căuta să-i satisfacă toate dorinţele, încât în ultimul timp a devenit conducătoarea mănăstirii»”.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete