Tabără de pictură la Dubova

Tabără de pictură la Dubova

Artiştii timişoreni vor picta timp de o săptămână cazanele Dunării, împreună cu un artist de culoare, din Cote d’Ivoire.

Cea de a şasea ediţie a Taberei de Creaţie Plastică Rubin de la Dubova începe duminica aceasta. Unii dintre cei mai bine cotaţi artişti timişoreni, Alexandru Jakabhazi, Ana-Maria Teodorescu, Camil Mihăescu, Cristian Sida, Diana Popovici, Gabriel Kelemen, Horia Bojin, Manuela Marchiş, Ştefania Becheanu, Tiberiu Giucă, Victor Vulpe, Vlad Corban, un critic de artă din Franţa (Alain (Georges) Leduc) şi un pictor ivorez (Gopal Dagnogo), care vine pentru prima dată în România, au deci să se lase impresionaţi de frumuseţea rezervaţiei naturale de la cazanele Dunării. Timp de o săptămână, artiştii vor crea în mijlocul naturii, iar la final operele lor vor fi expuse în aer liber, pe panouri speciale, în comuna Dubova, după care vor fi arătate şi timişorenilor, pe 1 septembrie, pe simezele Muzeului der Artă din oraşul de pe Bega. Copiii sunt invitați speciali

"Nu este vorba numai de artişti de primă mână, ci de prieteni artişti, care se simt bine să lucreze împreună", explică, filosofia taberelor anuale de la Dubova, "selecţionerul" artistic, Horia Bojin. Reprezentanţii Fundaţiei Rubin, organizatorii taberei, spun că, evenimentul militează, în fiecare an, pentru dezvoltarea zonei dunărene şi asimilarea ei ca un spaţiu turistic atractiv. "De şase ani intrăm în comunitatea dunăreană şi rezonăm cu tot ce înseamnă Dubova, oameni, locuri. Respirăm aerul de aici şi oferim iubitorilor de artă opere, credem noi, valoroase şi importante. Pe de altă parte, arătăm, dacă mai e nevoie, localnicilor, ce loc binecuvântat au", spune Stelian Cirţ, iniţiatorul taberei şi preşedintele Fundaţiei Rubin. Pe 7 august, la finalul taberei, operele vor fi expuse în Dubova, iar pe 1 septembrie vernisajul taberei este programat la Timişoara. Anul acesta, copiii din Dubova sunt invitaţi de artişti să participe alături de ei la ateliere de pictură. “Nu putem lăsa în urmă comunitatea care ne primeşte aşa de bine în fiecare an. Dacă artiştii noştri vor lucra în acuarele, acrilic sau ulei, pentru copiii din comună am pregătit mai multe ateliere de păictură, pictură pe sticlă şi modelaj", a mai spus Cirţ.

Ne puteți urmări și pe Google News