Evenimentul Zilei > Actualitate > Tabăra de pictură de la Dubova, la final
Tabăra de pictură de la Dubova, la final

Tabăra de pictură de la Dubova, la final

Timişorenii strămutaţi timp de o săptămână în apropiere de cazanele Dunării, la Dubova, spun că au experimentat cea mai frumoasă vară creatoare.

>"Poţi găsi texturi, aglomerări, geografii plastice în multe locuri din Timişoara, aici însă fascinaţia naturii, adevărul locului, împletirea sau alăturarea atâtor elemente, toate acestea aproape puse pe tavă, te îndeamnă la o altfel de meditaţie, te împing să simţi acel ceva de care ţi-e dor câteodată, acel ceva care parcă te constrânge să fii cu mult mai sincer, mai introspectiv, iar vorba pe care o ştim cu toţii şi anume 1simţi cum îţi curge viaţa prin vene" mi-a fost pe limbă mai tot timpul petrecut aici, la Dubova", explică Sorin Bijan.
Poveşti în jurul focului
Pictori, graficieni, un sculptor, un artist video şi doi fotografi au fost puşi în peisaj de către Fundaţia Rubin. Artiştii participanţi la Tabăra de Creaţie Plastică Rubin – Dubova 2010 au fost Ana Adam, Sorin Bijan, Horia Bojin, Iulian Vitalis Cojocariu, Gheorghe Fikl, Tiberiu Giucă, Elicondiu Iovan, László Mátyás, Cristian Sida, Nada Stojici şi Sorin Vreme.
Administraţia Bazinală a Apelor Banat a întregit evenimentul încheiat ieri, trimiţând, sâmbătă, la faţa locului, cinci dintre cei mai de succes scriitori timişoreni care s-au lăsat inspiraţi tot de Dunăre, Alexandru Colţescu, Tudor Creţu, Nicolae Jinga, Borco Ilin şi Robert Şerban.
Seara de sâmbătă, doldora de artă, s-a consumat în jurul unui foc, artiştii lădându-şi operele, iar scriitorii citindu-le acestora pagini din poveştile lor. Seara de lectură a făcut parte din proiectul “Dunărea, corp viu" derulat de ABAB şi Uniunea Scriitorilor din Timişoara.