Sute de persoane au ieşit în stadă pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor președintelui și a modalității în care au fost organizate alegerile în diasporă. De asemenea, aceştia solicită demisia conducerii CEC.
Update ora 14:22 Liderul ODIP, Vlad Bilețchi, a dat asigurări că manifestația va fi pașnică și că în spatele acesteia nu se află interese politice.
"Acest protest nu va deveni violent, va fi pașnic. Acest protest nu reprezintă o mișcare politică, nu ne transformăm în mișcare politică, nu revendică drepturi pentru nimeni. Revendicăm drepturile pentru cetățenii Republicii Moldova. Vrem organizarea turului trei, în cadrul căruia să avem parte de dreptate și de egalitate. Să câștige cel mai corect și cel mai onest dintre candidați, nu prin fraudă, nu prin mizeriile care s-au făcut aici, în Republica Moldova (...) Nu repetăm scenariul din 7 aprilie. Nu ne lăsăm manipulați, nu luăm pietre, nu distrugem clădiri, că nu clădirile sunt de vină. De vină sunt oamenii, cei care au fraudat, care au făcut-o intenționat", a afirmat Bilețchi. VEZI AICI
Update ora 14:01 Poliţiştii au format un cordon. Organizatorii îndeamnă manifestanţii să fie paşnici şi cer membrilor CEC să iasă afară şi să discute cu lumea.
Update: ora 13:50 Protestatarii au ajuns la sediul Comisiei Electorale Centrale
Update: Protestatarii scandează lozinci procum: "Refuz, Rezist sunt antisocialist", "Jos mafia", "Maia Sandu preşedinte", "Vrem alegeri corecte", "Morţii nu votează",etc. La moment, manifestanţii se îndreaptă spre sediul CEC pentru a cere demisia conducerii. Menţionăm că tot mai multe persoane se alătură protestatarilor.
Organizatorii precizează că protestele vor fi pașnice și că va fi desfășurată o pânză tricolora imensă pentru a demonstra că „prin fraudă nu poate fi ștearsă istoria, cultura, identitatea”. Se vor depune petiții către ambasadele partenerilor strategici ai Republicii Moldova - România, SUA, Germania, prin care protestatarii vor solicita să nu fie recunoscute aceste alegeri.
Duminică seara, câteva zeci de tineri au protestat în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC), cerând demisia membrilor acestei instituții. Protestul a fost pașnic, fără incidente. Protestatarii și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că mulți cetățeni din diasporă nu au reușit să voteze din cauză că la mai multe secții de votare s-au terminat buletinele de vot. VEZI AICI