Sute de mii de români vor să plece urgent din țară. Hoția, minciuna și conservatorismul îi determină să emigreze

Sute de mii de români vor să plece urgent din țară. Hoția, minciuna și conservatorismul îi determină să emigreze Sursa foto: Arhivă EVZ

Conform unui studiu, aproximativ 730.000 de români ar vrea să plece definitiv din țară pentru a ajunge într-un loc mai civilizat și prosper economic.

Foarte mulți români vor să plece din țară pentru a începe o nouă viață într-un loc mai civilizat și mai dezvoltat economic. Hoția, conservatorismul și minciuna sunt trei dintre cauzele pentru care românii vor să-și părăsească țara natală. Conform unui studiu, în acest an, 730.000 de persoane au afirmat că ar dori să emigreze. Majoritatea dintre ei sunt foarte tineri și au vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani.

Ce spun românii care au afirmat că vor să plece definitiv din țară

Acest studiu ce a vizat intenția de emigrare ale românilor a fost realizată pe un eșantion reprezentativ, în rândul populației cu vârste de la 16 la 64 de ani, de către inițiativa ReThink Romania, din care Manuela Mancaș face parte.

„Cei care vor să emigreze au venituri scăzute, dar dacă te uiți la vârsta lor, e normal ca veniturile să fie pe primele trepte, dar mulți dintre ei au studii superioare sau sunt la facultate, prin urmare au capacitatea de a contribui la economia țării”, a explicat Manuela Mancaș, reprezentant al ReThink, conform sursei citate.

Ne puteți urmări și pe Google News

3% dintre românii care au fost chestionați legat de acest subiect au spus că vor sigur să plece anul viitor și alte 5 procente au afirmat că probabil vor pleca, după cum notează libertatea.ro.

Motivele pentru care ar vrea să lase România în urmă

„Dacă faci un calcul, asta înseamnă cu certitudine 230 de mii de români, dacă îi luăm și pe cei cu probabilitate, ajungem pe la 730 de mii de români. Evident că de la intenție până la comportament propriu-zis mai este un mare pas, dar e îngrijorătoare și intenția. Probabil unii dintre ei sunt cu bagajele făcute, cu planurile făcute”, a mai precizat Manuela Mancaș.

Studiul respectiv arată că românii care vor să emigreze cred mai mult în puterea coordonatelor din exteriorul lor (țara, familia, mediul din care provii, etnia etc.), pe care le percep ca pe un dezavantaj personal.

Cei care vor să plece din România au pus ambiția pe primul loc, urmată de muncă, încredere în sine, să ai mentori și apoi educația.

O altă întrebare a fost „Ce blochează evoluția țării?” Cei care vor să emigreze au afirmat că problemele sunt legate de hoție, minciună, lipsă de educație, prostie și răutate. Cei care sunt deciși să rămână au enumerat lipsa de educație, abuzul de putere, răutatea, parvenitismul și lenea.

Aproape 70% dintre români vor să rămână în ţară. Aceştia au peste 35 de ani, familie, copii, venituri mulțumitoare și un statut social.